Bugün; 03 Mays 2024, Cuma
Milletvekillerinin Zamları Belli Oldu
Tarih : 2024.04.19  15:24:47
Asgari ücretli ve emekliler ara zam umutlarını yitirirken, milletvekillerinin Temmuz ayında alacağı zam oranı belli oldu. 141 bin TL tutarında maaş alan milletvekilleri 43 bin TL zam alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Işıkhan'ın asgari ücret ara zam yapmayacağını açıklaması milyonlarca çalışanı hayal kırıklığına uğrattı. Gözler artık emekli ve memurlara yapılacak temmuz zammına çevrildi. Öte yandan milletvekillerinin alacağı zam da belli oldu.

Sözcü'nün haberine göre, 6 aylık enflasyonun belli olmasıyla temmuz zammı döneminde milletvekillerine yapılacak zammın da 43 bin 302 TL olması bekleniyor. Bu durumda 141 bin TL maaş alan milletvekilleri 43 bin TL zam alacak.

Merkez Bankası enflasyon beklentisinin tutması halinde ilk 6 ayda tüketici enflasyonu yüzde 23.5 civarında gerçekleşecek. Bu durumda, emeklilerin aylıklarına enflasyon farkı oranında yüzde 23.5 ila yüzde 25 arasında zam yapılması bekleniyor.

Memur ve emeklilerine ise yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile yüzde 7.39 oranında enflasyon farkı verilecek. Toplam zam oranı yüzde 18.13 olarak hesaplandı.

Memur ve memur emeklilerin zammından milletvekilleri ve milletvekili emeklileri de yararlanacak. Mevcut durumda milletvekilleri 141 bin 883 TL, milletvekili emeklileri de 96 bin 958 TL maaş alıyor. Emekli olup aynı zamanda milletvekilliği yapanların ise aylık geliri 238 bin 841 TL.

Öte yandan, asgari ücretli ve emeklilerin zam alamamasına karşın milletvekillerinin yüksek zam alması eleştirilere neden oldu.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim