Bugün; 04 Mays 2024, Cumartesi
Bakan Soylu'nun BaĞİş Hamlesine CHP'den Yanİt
Tarih : 2020.03.31  16:54:20
BakanlİĞİn yazİsİnİ sosyal medyada yayİmlayan CHP'liler, “Amaç belediyelerimizi sindirmek, susmayacaĞİz!” diye tepki gösterdi.

Koronavirüs salgİnİnİn Türkiye'de etkisinin artmasİyla Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin başlattİklarİ kampanlar dikkat çekmişti. İçişleri BakanlİĞİ tarafİndan bugün yayİnlanan genelge "CHP'li belediyelerin baĞİş kampanyalarİ yasaklanİyor mu?" sorusunu akİllara getirdi.
Özellikle yerel yönetimlere vurgu yapİlan Bakanlİk yazİsİnda, “Yasalarİmİzda belediyelerin Yardİm Toplama Kanunu’ndan muaf olduklarİna dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadİr. Dolayİsİyla belirli banka hesaplarİ ilan ederek vatandaşlardan yardİm talep etmek gibi yardİm toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardİm Toplama Kanununu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadİrlar” ifadeleri yer aldİ.
Yazİda, birden fazla ilçede yapİlan baĞİş kampanyasİ için izin gerektiĞi, bu konuda Valiliklerin yetkili olduĞu bildirildi. 

İMAMOĞLU, YASAYI HATIRLATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanİ Ekrem İmamoĞlu, BakanlİĞİn belediyelerin baĞİş kampanyasİnİ hedef alan yazİsİna yanİt verdi.
Ekrem İmamoĞlu, sosyal medyada “Bu süreç tamamen şeffaf ve İstanbullularİn dayanİşmasİ ile büyüyecek” diyerek ilgili kanun maddelerini paylaştİ.

MANSUR YAVAş’TAN YANIT

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanİ Mansur Yavaş ise BakanlİĞİn yazİsİna, başlattİklarİ kampanya gelen destekleri sosyal medyada yayİmlayarak yanİt verdi.
Mansur Yavaş “6 Milyon Tek Yürek Kampanyasİ” için yapİlan destekleri şöyle yazdİ:
“Ankara Büyükşehir Belediyemizin ‘6 Milyon Tek Yürek Kampanyasİ’na ASO olarak 500 adet gİda kolisi desteĞiyle katİlİyor ve başta Başkan Mansur Yavaş olmak üzere emeĞi geçenlere şükranlarİmİzİ sunuyoruz. ANKARA SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU
#6MilyonTekYürek dayanİşma kampanyamİza 81.268 kişi gİda yardİmİ için başvurmuştur.
İşini kaybetme gerekçesiyle de 14.662 kişi destek talebinde bulunmuş olup, sayİ her dakika artmaktadİr.
BaĞİşlarİn nerelerde kullanİlacaĞİ her gün siz deĞerli vatandaşlarİmİza duyurulacaktİr.
#6MilyonTekYürek kampanyamİza destek veren:
SP Genel Başkanİ Sn. @T_Karamollaoglu’na,
DP Genel Başkanİ Sn. @DpGultekinUysal’a
Gelecek Partisi Genel Başkanİ Sn. @Ahmet_Davutoglu’na teşekkür ediyorum.
Hepimiz biriz, Ankara için birlikteyiz.
Beraber başaracaĞİz.”

SOYER’DEN “BAĞIş YASAĞI” AÇIKLAMASIİzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanİ Tunç Soyer, BakanlİĞİn yasak çİkİşİna yanİt verdi.
Tunç Soyer, “Salgİn, zaten var olan ekonomik krizi derinleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şartlarİmİzİ zorlayİp, 6 Nisan'dan itibaren, veri tabanİmİza kayİtlİ, ihtiyaç sahibi, işini kaybeden 40 bin aileye 400’er lira yatİracaĞİz. Herkesin elini taşİn altİna koyma zamanİ. #BizVarİz” diye yazdİ.
Tunç Soyer, “Salgİn, zaten var olan ekonomik krizi derinleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şartlarİmİzİ zorlayİp, 6 Nisan'dan itibaren, veri tabanİmİza kayİtlİ, ihtiyaç sahibi, işini kaybeden 40 bin aileye 400’er lira yatİracaĞİz. Herkesin elini taşİn altİna koyma zamanİ. #BizVarİz” diye yazdİ.

"SOYLU BELEDİYELERİN BAĞIş TOPLAMASINI ENGELLEYEMEZ"

Aykut ErdoĞdu, Belediye Kanunu'nu hatİrlatarak, belediyelerin baĞİş toplayabileceĞini, Soylu'nun engelleyemeceĞini kaydetti. ErdoĞdu, şu ifadeleri kullandİ:
"5393 Sayİlİ Belediye Kanun’un 14, 15, 23, 38 ve 59 uncu maddelerine göre belediyeler “BAĞIş” toplayabilir...Yani Süleyman Soylu belediyelerin 'BAĞIş' toplamasİnİ engelleyemez...Gönlünüzden geçiyorsa istediĞiniz belediyeye gönül rahatlİĞİyla  'BAĞIş' yapabilirsiniz..."

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim