Bugün; 04 Mays 2024, Cumartesi
Kamu İhalelerine İtiraz Elektronik Ortamda!
Tarih : 2021.06.20  16:23:13
Kamu ihaleleri için itirazen şikayet başvurularİ elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Kamu İhale Kurumunun "Çerçeve Anlaşma İhaleleri", "Danİşmanlİk Hizmet Alİmİ", "Elektronik İhale", "Hizmet Alİmİ", "Mal Alİmİ", "Yapİm İşleri İhaleleri", uygulama yönetmeliklerinde deĞişiklik yapİlmasİna dair yönetmelikler ile "İhalelere Yönelik Başvurular Hakkİnda Yönetmelikte" ve İhalelere Yönelik Başvurular Hakkİnda TebliĞ ile Kamu İhale Genel TebliĞi'nde DeĞişiklik Yapİlmasİna Dair TebliĞ Resmi Gazete'de yayİmlandİ.

Buna göre, itirazen şikayet başvurularİnİn EKAP üzerinden e-imza kullanİlarak (e-itirazen şikayet) yapİlabilmesiyle ihalelere yönelik başvurularİn kolaylaştİrİlmasİ yönünde düzenlemeler yapİldİ.

DeĞişikliklerle, ihaleye katİlanlarİn yönetimindeki görevliler ile ortaklarİna ilişkin bilgi ve belgelerin EKAP ve MERSİS üzerinden aktarİlmasİ ile her ihalede ayrİ ayrİ bilgi ve belge sunulmasİnİn önüne geçilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarİnca, ticaret siciline tescil olunan temsile yetkili kişilerle bunlarİn temsil şekilleri hakkİnda ticaret sicili kayİtlarİnİn esas alİnmasİ gerekliliĞine yönelik Türk Ticaret Kanunu deĞişikliĞi kapsamİnda ihaleye katİlİm aşamasİnda istenen imza sirküleri kaldİrİldİ.

Ayrİca, yeterlik kriteri olarak düzenlenen belgelere idari şartnamelerin ihaleye katİlabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri başlİklİ maddelerinde yer verilmedikçe tekliflerin deĞerlendirilmesinde yeterlik kriteri olarak dikkate alİnmayacaĞİ hükme baĞlandİ.

Hizmet alİmİ ihalelerinde gerçek kişilere veya iş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili olmayan her türlü kurum ve kuruluşa gerçekleştirilen işlerde, iş deneyimini gösteren belgeler kapsamİna, sözleşmenin damga vergisinin ödendiĞine ilişkin belgeler alİnarak belgelendirmeye yönelik ek koşul getirildi.

Bu ihalelerde asgari ceza oranİndan daha yüksek nispette ceza uygulanabilecek hallerin sayİlabilmesine imkan tanİndİ ve hizmetin yerine getirilmesine yönelik koruyucu önlemler artİrİldİ.

Ayrİca, hizmet alİmİ ihalelerinde sözleşmenin uygulanmasİ sİrasİnda ilgili mevzuat gereĞince ödenecek her türlü vergi, resim, harç ile ulaşİm ve sigorta giderlerinin teklif fiyata dahil olan giderler kapsamİnda olduĞu belirlendi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim