Bugün; 28 Mart 2024, Perembe
Maliye Bakanİ Nebati'den GES Açİklamasİ
Tarih : 2022.06.11  16:22:06
Hazine ve Maliye BakanlİĞİ'nİn cuma günü duyurduĞu Gelir Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) hakkİnda Bakan Nebati açİklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanİ Gaziantep'te yaptİĞİ konuşmada Gelir Endeksi Senetler hakkİnda açİklamada bulundu.

Bakan Nebati"20 Aralİk'tan bu yana uygulamakta olduĞumuz KKM'ye ilaveten GES'in ihraç edileceĞini açİkladİk. GES'ler bireysel yatİrİmcİlara yönelik. 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak. Yİllİk bileşik getiri yüzde 23.04 olacak. GES'lere konu olan KİT'lere aktarİlan hasİlat performansİ beklenenin üzerinde geldiĞinde yatİrİmcİlara ilave getiri saĞlayacak." dedi.

Nebati, tüketici kredilerinde uygulanan makro ihtiyatİ politika gereĞi sİkİlaşmaya gidildiĞini belirterek "Üretim, ihracat ve istihdam Türkiye ekonomisinin temelidir. Tüketici kredilerinde buna raĞmen dar gelirli vatandaşlarİmİz için pozitif ayrİmcİlİĞa devam edeceĞiz. 50 bin TL'ye kadar olan kredilerde vadelerde azaltmaya gitmedik." ifadelerini kullandİ.

Bakan Nebati kamu maliyesindeki saĞlam duruşu sürdüreceklerini ve mali disiplinden taviz vermeyeceklerini belirterek "Serbest piyasa koşullarİnda büyüme devam ediyor." şeklinde konuştu.


Enflasyona da deĞinen Bakan Nebati, "Bugün enflasyon dünyanİn ortak sorunu. Bu yükseliş ülkemize de yansİyor. Enflasyon ile mücadele bugün bizim için birinci öncelik. Enflasyonla mücadele ve finansal istikrarİn desteklenmesi amacİyla ekonomi yönetiminin tüm kurumlarİyla birlikte seferber olmuş durumdayİz." ifadelerini kullandİ.

 

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim