Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"Mesele Ben Meselesi DeĞil. Mesele Türkiye"
Tarih : 2022.01.17  15:50:49
İYİ Parti lideri Akşener, cumhurbaşkanİ adayİ için üç isim belirten ve isimlerden biri olarak kendisini söyleyen ilçe başkanlarİna "Mesele ben meselesi deĞil. mesele Türkiye" cevabİnİ verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener genel merkezde 19 ilçe belediye başkanİ ile bir araya geldi. Habertürk'ten Mahir Kİlİç'İn haberine göre belediyelerin çalİşmalarİ, ihtiyaçlarİ ve önümüzdeki seçimler toplantİda masaya yatİrİldİ. Bazİ belediye başkanlarİ yaşadİklarİ ve dile getirilmesini bekledikleri sorunlarİ iletti. Yaklaşİk 4 saat süren toplantİda İYİ Parti lideri uzun uzun notlar aldİ.

İletilen sorunlardan biri de asgari ücrete ilişkin oldu. Bazİ belediye başkanlarİ asgari ücretin yüzde 50 oranİnda artİrİldİĞİnİ ancak gelirlerinin o oranda artmadİĞİnİ söyledi.

'KAVGADAN UZAK DURUN' MESAJI

Önümüzdeki seçimler de toplantİnİn önemli başlİklarİndan biriydi. İYİ Parti Genel Başkanİ Meral
Akşener başkanlara "sahada olun, milletin sorunlarİnİ çözün ve kavgadan uzak durun" talimatİ verdi. Seçim sürecinin sert bir iklimde geçeceĞini kaydetti.

AKşENER'DEN KENDİSİNİ ADAY OLARAK ÖNEREN BAşKANLARA CEVAP

Toplantİda CumhurbaşkanlİĞİ seçimleri de görüşüldü. Meral Akşener, kim olursa olsun Millet İttifakİ adayİnİn 13. Cumhurbaşkanİ söyledi. Söz alan belediye başkanlarİ kendi bölgelerindeki genel kanaatleri iletti. Başkanlarİn bir kİsmİ Mansur Yavaş bir kİsmİ ise Ekrem İmamoĞlu'nun aday olmasİ halinde cumhurbaşkanlİĞİnİ kazanabileceĞini belirtti.

Bazİ belediye başkanlarİ ise, Meral Akşener'e "Sizin adaylİĞİnİzİ bekliyoruz" dedi. Ancak Akşener, bir kez daha 'başbakanlİĞİ' işaret etti. Aday olmayacaĞİnİ belirten İYİ Parti lideri, "Mesele ben meselesi deĞil. mesele Türkiye. Yorulmuş bir hükümet var. Türkiye'nin normalleşmesi lazİm. Bunu kİrİp dökmeden parlamenter sisteme geçirecek bir cumhurbaşkanİ adayİ ile gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandİ.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim