Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Uçakla Seyahatte PCR Testi Yeniden Zorunlu!
Tarih : 2022.01.16  16:32:00
Uçakla şehirler arasİ seyahat edecek olan aşİsİz veya aşİ sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edilecek.

İçişleri BakanlİĞİ tarafİndan 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, aşİsİz veya aşİ sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalİĞİ geçirmemiş kişilerin, belirli alanlara girişlerinde veya toplu ulaşİm araçlarİyla seyahatlerinde azami 48 saat öncesine ait negatif PCR testi ibrazİna dair uygulama, SaĞlİk BakanlİĞİ Halk SaĞlİĞİ Genel MüdürlüĞünün yanlİş anlaşİlmalarİ gidermeye yönelik deĞerlendirmelerine uygun şekilde yeniden düzenlendi.

Genelgede, aşİsİz veya aşİ sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalİĞİ geçirmemiş kişilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar belirtildi.

Buna göre, huzurevi, bakİmevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşİsİz veya son 180 gün içinde hastalİĞİ geçirmemiş çalİşanlarİ, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dİşİna seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediĞi kurallar doĞrultusunda) için PCR testi ile tarama yapİlmasİna devam edilecek.

Halk SaĞlİĞİ Genel MüdürlüĞünün deĞerlendirmesi uyarİnca uçakla şehirler arasİ seyahat edecek olan aşİsİz veya aşİ sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalİĞİ geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulamasİ sürecek.

Aşİsİz veya aşİ sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalİĞİ geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katİlacaklara, Milli EĞitim BakanlİĞİ okullarİnda görev yapmakta olan personele (öĞretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalİşanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafİndan düzenlenen öĞrenci kamplarİna katİlacaklara ise PCR testi ile tarama yapİlmayacak.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim