Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Akşener'den Karara Tepki: Olan Yine Halka Oldu
Tarih : 2021.10.21  15:35:26
Merkez Bankasİ'nİn 200 baz puan faiz indirimi kararİ almasİyla dolarİn 9,49'a ulaşmasİna tepkiler yükseldi. Akşener, "Olan yine hane halkİmİza, esnafİmİza ve KOBİ'lerimize oldu" dedi.

Merkez Bankasİ'nİn bugün gerçekleşen Para Politikalarİ Kurulu (PPK) toplantİsİndan çİkacak faiz kararİ merakla bekleniyordu. Piyasalarİn gözünü çevirdiĞi toplantİdan 200 baz puanlİk faiz indirimi kararİ çİktİ. Bu karar, rekor üstüne rekor kİran dolarİn 9,48'i görerek faizin zirveye ulaşmasİna neden oldu.

Karara birçok tepki yükselirken İYİ Parti Genel başkanİ Meral Akşener de sosyal medya platformu Twitter'dan çok sert eleştirilerde bulundu.

Akşener, "Ciddiyetsiz bir iktidarİn, atadİĞİ liyakatsiz bir bürokrat aracİlİĞİyla verdiĞi, rasyonellikten uzak bir kararİn sonucunda olan yine hane halkİmİza, esnafİmİza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazİk..." dedi.

NE OLMUşTU?

Merkez Bankasİ Başkanlİk koltuĞunun ani şekilde deĞişmesinin ardİndan döviz kurunda sular durulmadİ. Merkez Bankasİ'nİn geçtiĞimiz ay PPK toplantİsİnda 100 baz puanlİk faiz indirimi sonrasİ ise dolar, kademeli olarak yükseldi. Son olarak Cumhurbaşkanİ ErdoĞan ve Merkez Bankasİ Başkanİ KavcİoĞlu'nun görüşmesinin ardİndan gece saatlerinde 3 PPK üyelerinin aniden görevden alİnmasİ dolarİn ateşini harladİ. Dolar rekor üstüne rekor kİrarken ekonomistler ve muhalefet partilerinden tepkiler yükseldi.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim