Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Putin ve ErdoĞan Nükleer Santral Yerlerini Konuştu
Tarih : 2021.10.01  15:44:00
Kremlin Sözcüsü Peskov, liderlerin Türkiye’nin yeni nükleer güç santrallerinin inşa edilebilecekleri somut yerler üstüne konuştuĞunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan ve Rusya Devlet Başkanİ Vladimir Putin'in Soçi’deki görüşmelerinde ele alİnan konulardan birinin de nükleer santraller konusu olduĞunu söyledi.

Gazetecilerin sorularİnİn yanİtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “(Soçi’de, Türkiye’de) yeni bir ekonomi alanİ oluşturulmasİ konuşuldu. Yeni enerji üniteleri inşa edilmesi konusu gerçekten de gündeme geldi. Türkiye’nin onlarİ kurmak isteyebileceĞi somut coĞrafi noktalar üstüne düşünüldü. Liderler (nükleer enerji alanİnda) işbirliĞimizin devam etmesi ihtimalini konuştu” dedi.

Türkiye’nin inşasİ devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapİmİ, Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom tarafİndan gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan çarşamba günü Soçi’de Rusya Devlet Başkanİ ile yaptİĞİ görüşmede, Türkiye’de Rusya ile beraber iki nükleer güç santrali daha inşa etme konusunun gündeme geldiĞini söylemişti.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim