Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Aziz Sancar: "Aşİ Karşİtİ Olmak Mantİk Dİşİ"
Tarih : 2021.09.26  15:37:41
Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşİ karşİtİ olmak mantİk dİşİ bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşİ olmak gerek" dedi.

TEKNOFEST için TÜBİTAK'İn onur konuĞu olarak Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu ile buluştu. Toplantİda platform bünyesinde faaliyet gösteren hocalardan İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Gül, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Akbulut ve Dr. Mehmet Altay Ünal, Bilkent Üniversite'nden Prof. Dr. İhsan Gürsel, ODTÜ'den Prof. Dr. Mayda Gürsel de hazİr bulundu.

“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlİklİ toplantİnİn ardİndan deĞerlendirmelerde bulunan Sancar, “Aşİ çalİşmalarİnİn geldiĞi noktayİ nasİl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarİlİ buldum. Bazİlarİndan haberim vardİ ama bu kadar ayrİntİlİ bilmiyordum. Gerçekten 3 yİl içinde harika işler başarmİşlar ve iyi öĞrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beĞendim” dedi.

“AşI KARşITI OLMAK MANTIKLI DEĞİL”

Sancar, aşİ karşİtlİĞİ konusunda bir mesajİnİn olup olmadİĞİ sorusuna ilişkin “Ne diyeceĞimi bilmiyorum çünkü aşİ karşİtİ olmak bence mantİk dİşİ bir tutum. Yani mantİklİ deĞil. Aşİ karşİtİ olmak mantİklİ bir tutum deĞil” ifadelerine yer verdi.

Sancar, görev yaptİĞİ üniversitenin aşİ olmayanlarİ kabul etmediĞini kaydederek “Türkiye kanunlarİ zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşİ olmak gerek yoksa başkasİnİ tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkİnİz yok” dedi.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim