Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Meteoroloji Duyurdu: "Yaz Geri Dönüyor"
Tarih : 2021.09.25  15:50:18
Meteoroloji Genel MüdürlüĞü'nden yapİlan son duyurularda soĞuk havanİn yerini sİcak havalara bİraktİĞİ belirtildi.

MGM'nin yayİnladİĞİ 5 günlük hava tahmini haritasİna göre bu gün yer yer saĞİş gözükse de pazar günü tüm yurtta bahar havasİ yeniden kendisini hissettirecek. Salİ günü kİsman kendisini gösteren yaĞİşlİ hava etkisini kİsa zamanda kaybederek yeniden yazdan kalma günler yaşanacak.

Bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalİ ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz kİyİlarİ ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yaĞmur ve saĞanak yaĞİşlİ, diĞer yerlerin az bulutlu ve açİk geçeceĞi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacaĞİ tahmin ediliyor.

RÜZGAR

İç ve batİ kesimlerde kuzey ve kuzeybatİ, güneydoĞu kesimlerde batİ ve güneybatİ yönlerden hafif, ara sİra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIş UYARISI

YaĞİşlarİn akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olmasİ beklendiĞinden oluşabilecek olumsuzluklara karşİ (ulaşİmda aksamalar, sel, su baskİnİ, vb) dikkatli ve tedbirli olunmasİ gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

26.09.2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarİmsal faaliyetlerin devam ettiĞi Marmara'nİn doĞusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile DoĞu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiĞinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşlarİn dikkatli ve tedbirli olmalarİ gerekmektedir.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim