Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Akşener İlk Kez Açİkladİ: "Aday OlmayacaĞİm"
Tarih : 2021.09.25  15:42:30
İYİ Parti Genel Başkanİ Meral Akşener, 'Cumhurbaşkanİ adayİ deĞilim, başbakan olacaĞİm' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanİ Meral Akşener, Halk TV’de “Liderler Söyleşisi” programİnda Suat Toktaş’İn konuĞu oldu. İYİ Parti Genel Başkanİ Meral Akşener, Cumhurbaşkanİ adaylİĞİyla ilgili yaptİĞİ açİklamada, “Ben Cumhurbaşkanİ adayİ deĞilim. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Ben başbakanlİĞa adayİm" dedi. İYİ Parti lideri Akşener’in yaptİĞİ açİklamalardan satİrbaşlarİ şöyle;

“20 AYDIR GEZİYORUM, KORKU DUVARLARININ YIKILDIĞINI GÖRÜYORUM”

20 Ocak 2020 tarihinden bu yana geziyorum. İlk olarak Antalya’ya gittim. AK Partili olan esnaflarla karşİlaşİrdİk “nasİlsİnİz iyi misiniz” diye sorarİm. Dükkâna girdiĞim zaman diyorum ki “iktidar partisini ya da bir başka partiyi yermiyorum, kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmİyorum, özne sizsiniz kardeşim” diyorum. Seçim zamanİ elbette ki geleceĞiz oylarİnİza talebiz, propaganda yapacaĞİz ikna edebilirsek oyunuzu alacaĞİz” diyerek başlİyorum. Esnaflar tarafİndan hep nazikçe karşİlandİm. Gezilerin ilk başİnda hep “Allah razİ olsun reisten” derlerdi. şimdi “Allah razİ olsun reisten, harika gidiyor her şey” diyen esnafla karşİlaşmadİm. Esnafİn özelliĞi şu o dükkanda işsiz gençle de karşİlaşİyorsunuz, EYT’li ile de karşİlaşİyorsunuz, atanamamİş öĞretmene de rastlİyorsunuz, geçinemeyen çiftçiyle de karşİlaşİyorsunuz, besicilik konusunda hayvanlarİnİ satmak, kesmek zorunda kalmİş vatandaşla da karşİlaşİyorsunuz. Elektrik faturalarİnİn bu kadar yüksek olduĞunu, esnafİn bu kadar şikayetçi olduĞunu, stopajlarİn bu kadar yüksek olduĞunu o esnaflardan öĞrendim. Alİm gücünün ne denli düştüĞünü orada öĞrendim. şimdi müthiş bir bilgi birikimi oluştu. Bu aldİĞİmİz bilgiler üzerinden çözümler üretmeye başladİk. Pandemi döneminde esnaftan öĞrendiĞimiz önerileri üzerinde de çalİşarak iktidar partisine önerdik. Hibe önerdik bu yapİlmadİ krediler üzerinden devam edildi. KPSS’den 92 almİş, mülakatta elenmiş diyor ki “62 alan girdi ben giremedim”. En fazla dikkat edilen bir diĞer konu da kendi çocuĞu işsizken 5-10 maaş alan danİşmanlar. Halk bunu konuşuyor, 20 aydİr gezdiĞim için o korku duvarİnİn yİkİldİĞİnİ görüyorum. Asİl mesele onlarİn sesi olabilmek bunu da başarİyoruz. Vatandaşlar ayrİca partili cumhurbaşkanlİĞİ sisteminden çok şikayetçi buna AK Parti’ye oy verenler de dahil. Belediyeler eliyle her şehirde kayrİlan ve zenginleşen insanlar olmuş. Bunu gezdiĞim çoĞu yerde gördüm.

“TÜRKİYE YÜZDE 70 ORANINDA ASGARİ ÜCRET CENNETİ OLMUş”

Biz bu kararİ bekliyorduk. Merkez Bankasİ Başkanlarİ ErdoĞan’İn tezini ispatlamak üzere “faiz sebep enflasyon sonuç” bu tezi ispatlamak üzere o sandalyeye oturtturulduklarİ için bu faizi indirilmesi konusunda bir kanaatimiz vardİ. Dolar ve Euro ile aldİĞİmİz her şey zamlanacak. Türkiye yüzde 70 oranİnda asgari ücret cenneti olmuş. Bu insanlar bu kİşİ nasİl geçirecek?

“BU KENDİ BECEREKSİZLİĞİNİZİ BİRİLERİNE FATURA ETMEKTİR”

ErdoĞan bu sistemle iş başİnda kaldİĞİ sürece her canlİ bir kez “terörist” olacaktİr, “terörist” olmayİ tadacaktİr. 2019’da ne oldu? Halde çalİşanlar “terörist” oldu, pazarcİ esnafİ “terörist” oldu ve tanzim satİş yerleri açİldİ. Arkasİndan zaman geçti üreticiler “terörist” oldu. Bugün zincir market sahipleri “terörist” olmuş oldu. Yarİn bir gün de tüketiciler “terörist” olacak. Bu kadar da tüketmeyin diye bu damga yiyebilirsiniz. Bu kendi beceriksizliĞinizi birilerine fatura etmek demektir. Vatandaş bunu yemiyor, yemeyecek. Sakarya milletvekilimiz, genel başkan yardİmcİmİz Ümit Dikbayİr 1 yİldİr her ay aynİ marketten aynİ ürünleri alarak enflasyonu takip ediyor. Enflasyon uçmuş durumda.

“GENÇLER HAYALLERİMİZİ ÇALMAYIN DİYOR”

ÖĞrenciye verilen 650 lira krediden günlük 20 lira yapİyor. Sabah öĞle akşam 1 simit 1 çay bir de yol parasİ 650 lira bitti. 10-11 maaş alan insan var, 250 bin lira maaş alan var ErdoĞan, ayİptİr. Gençler benim cebime para doldurun demiyor, çabalamadan okulumu bitireyim demiyor eşit şartlarda rekabet etmek istiyorum diyor. Umutlarİmİ hayallerimi çalmayİn diyor.

“BENİM KAPI ZİLİ ÇALMAMI NASIL ENGELLEYECEKLER”

Ayakkabİlarİmİzİ daha fazla da eskitiriz. Her türlü baskİyİ yapabilirler, yapmak için gayret gösterebilirler. İstanbul seçimlerini iptal edip ikinci defa yaptİrmak gibi. Bu ErdoĞan ve arkadaşlarİnİn maalesef saĞduyu ve gerçeklik duygularİnİ kaybettiĞi anlamİna geliyor. İstanbul seçimlerini birlikte yaşadİk. Benim gezmemi, kapİ zili çalmamİ nasİl engelleyecekler? YoksulluĞu kaldİracaklardİ dibine inmiş durumda, yasaklar kalkacaktİ yasaklarİn dibine vuruldu, yolsuzluklar zaten ortada. 500 milyon dolarlİĞİ satsanİz Türkiye’nin her şehrine 81 ile 2 bin kişilik yurt yapİlİr.

“9 ANKETİN ORTALAMASINDA YÜZDE 16 ÇIKIYORUZ”

Partimiz anket şirketlerine grup üyesiyiz. Bize gelen herkese gidiyor. 9 anket şirketinin ortalamasİnda yüzde 16 çİkİyoruz. Seçmenlerin neler istediklerine yönelik araştİrmalar yaptİrİyoruz.

“CUMHURBAşKANI ADAYI OLMAYACAĞIM, BAşBAKANLIĞA ADAYIM”

İster zamanİnda ister erken seçim olsun bu sistemde Cumhur İttifakİ’nİn seçim kazanmasİ mümkün deĞil. Millet İttifakİ’nİn adayİ Cumhurbaşkanİ olacak. Cumhur İttifakİ adayİ Recep Tayyip ErdoĞan seçildiĞi takdirde partili CumhurbaşkanlİĞİ Hükümet Sistemi devam edecek. Bizim istediĞimiz ise seçtiĞimiz Cumhurbaşkanİ parlamenter sisteme geçisin taşlarİnİ döşeyecek. Biz ErdoĞan’İn yerine ikinci bir ErdoĞan seçmeyeceĞiz. Kazanmamİz ve parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Sonra parlamento seçimi olacak ve o seçimde başbakan seçilecek. KİlİçdaroĞlu’nun tarif ettiĞi cumhurbaşkanİ adayİ tarifine yüzde yüz katİlİyorum. Ben Cumhurbaşkanİ adayİ olmayacaĞİmİ net bir şekilde söylüyorum. Ben başbakanlİĞa adayİm. Ben köyde doĞmuş bir kİz çocuĞuyum, bu devlet okuttu beni, milletin parasİyla. Önce üniversite bitirdim, üniversitede hoca oldum, milletvekili seçildim, bakan oldum, meclis başkanvekili oldum, şimdi de Meclis’te grubu olan İYİ Parti’nin Genel Başkanİ olarak oturuyorum. Bütün bunlarİ Cumhuriyet’in okuttuĞu milletin vergisiyle okutulmuş bir kİzİm. Gençlerin elinden alİnan o şanslarİ ortadan kaldİran bir sistemin kurulmasİnİ engelleyemedik şimdi bu sistemin deĞişmesi için elimden geleni yapacaĞİm.

“İMRALI VE KANDİL İLE ARAYA MESEFA KOYSUNLAR”

İmralİ'nİn mektubunu okutan Abdullah Öcalan'İn kardeşini televizyonlara çİkaran bir Cumhur ittifakİ var. Cumhur ittifakİ bileşenleri Abdullah Öcalan'İ muhatap olarak kabul eden bir tablo ortaya çizdi Ben buradan Bahçeli ve ErdoĞan'a sesleniyorum Kandil ile İmralİ ile aralarİna mesafe koysunlar.

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim