Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Biden’dan Aşİ Olanlara 100 Dolar Ödül Verin ÇaĞrİsİ
Tarih : 2021.07.31  15:08:04
ABD Başkanİ Joe Biden, eyalet valilerine çaĞrİda bulunarak, çift doz aşİ olanlara 1.9 milyar dolarlİk koronavirüs yardİm paketinden 100 dolar ödeme yapİlmasİnİ istedi.

ABD Başkanİ Joe Biden, koronavirüs salgİnİna karşİ ABD’de yapİlan aşİlamanİn artmasİ için yeni kurallarİ açİkladİ. ABD’de son haftalarda özellikle aşİlanmayan kesimde artan ölümlerin engellenmesi için kurallar koyduĞunu belirten Biden, “şu an çok fazla insan ölüyor veya sevdiklerinin öldüĞünü izliyor ve diyorlar ki keşke aşİlansaydİm” ifadelerini kullandİ.

''AşILANMADIYSANIZ BİRLİKTE ÇALIşTIĞINIZ KİşİLER İÇİN SORUN OLUYORSUNUZ''

“Bu bir Amerikan trajedisi. Ölmek zorunda olmayan insanlar ölüyor” şeklinde konuşan Biden, federal çalİşanlar için aşİ olduklarİnİ belirten veya aralarİnda zorunlu maske kullanİmİ, haftalİk test olma ve sosyal mesafeyi korumayİ kabul ettiklerini belirten kurallarİn yer aldİĞİ formlarİ imzalamasİ zorunluluĞu getirdiĞini açİkladİ.

ABD’deki aşİ karşİtlarİ için “Hastalanacaklar ve hastaneleri dolduracaklar” diyen Biden, “EĞer aşİlanmadİysanİz, kendiniz, aileniz ve birlikte çalİştİĞİnİz kişiler için sorun oluyorsunuz” dedi. Savunma BakanlİĞİna da çaĞrİda bulunan Biden, askeri personel arasİnda aşİlanmanİn artmasİ için önlemler alİnmasİnİ istedi.

AşILANANLARA 100 DOLAR ÖDÜL

Biden, ABD genelinde aşİlanma hedefinden geride olunmasİndan dolayİ eyalet valilerinden 1,9 trilyon dolarlİk federal yardİm bütçesinden çift doz aşİ olanlar için 100 dolar ödül vermelerini istedi. Biden, aşİlanmİş olanlar tarafİndan bu durumun haksİzlİk olarak görülebileceĞini ancak bu tür teşviklerin virüsü yenmeye yardİmcİ olabileceĞini ifade ederek, bunun uygulanmasİ gerektiĞini söyledi.

Onaylanan 1,9 trilyon dolarlİk korona virüs yardİm paketinin 350 milyon dolarİ eyaletlerin salgİnİn etkilerini azaltmasİ ve salgİnla savaşmasİ için ayrİlmİştİ. ABD’de yetişkinler arasİnda en az bir doz aşİlananlarİn sayİsİ yüzde 70’e yaklaşİrken, tüm nüfusa bakİldİĞİnda tek doz aşİlananlarİn oranİ yüzde 57.3, çift doz aşİlananlarİn oranİ ise yüzde 49.5 olarak açİklandİ.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim