Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
KİlİçdaroĞlu'ndan Süleyman Soylu Sorusuna Cevap
Tarih : 2021.05.15  15:34:22
KİlİçdaroĞlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Bakan Soylu ile ilgili iddialarİ hakkİnda konuştu: Soylu istifa ederse, bu tartİşmanİn üzerini örterler. Hiç istifa etmesine gerek yok.

CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu, Halk TV'de Sedat Peker'in iddialarİ ile ilgili açİklamalarda bulundu.

"Soruşturma başlatabilecek cesareti olan bir savcİ çİktİ mİ? Savcİya araştİr diye talimat veren var mİ? Ben savcİysam, adİm da Cumhuriyet Savcİsİ’ysa ben bunu araştİracaĞİm deyip ortaya çİkan var mİ? Biz mafyaya kİzİyoruz" diyen KİlİçdaroĞlu, Soylu'yu eleştirdi:

"AKIL ALACAK şEY DEĞİL"

"Mafyanİn büyüyeceĞi ortamİ siyasi iktidar zaten yaratmİş. Kol kola geziyorlar, fotoĞraf çektiriyorlar. Bir mafya liderinin İçişleri Bakanİ ya da siyasi ile yan yana fotoĞraf çektirmesi ne demektir? 'Bana dokunma' anlamİna gelir.

Sizin ne işiniz var onlarla? Düne kadar el bebek gül bebekti. Mitingler düzenlendi. Dünyanİn hangi ülkesinde mafya liderine devlet koruma verir? Akİl alacak şey deĞil. Vallahi de billahi de bunlar devleti yönetmiyorlar, yönetemiyorlar, yönetemezler. Devlet soyuluyor; kaçakçİlar, kokainciler, insan kaçakçİlarİ bir tarafta. Her taraf yol geçen hanİna döndü. Polisi, bürokrasiyi kimsenin suçlamaya hakkİ yok. Suçlanacak kişiler onlara talimat verenler. Bu ülkenin polisine, jandarmasİna, savcİsİna güveniyorum."

SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA EDER Mİ?

"Meclis'e taşİyacaĞİz. Arkadaşlarİmİz bilgi belge topluyor" diyen Süleyman Soylu'nun istifa edip etmeyeceĞi yönündeki soruya şu cevabİ verdi: 

"Soylu istifa ederse bu tartİşmanİn üzerini örterler. Yani ayrİl da bu tartİşmalar olmasİn. Hiç istifa etmesine gerek yok. Kapİ gibi yerinde dursun, 'onlarİn arkasİndayİm’ desin açİkça. Bahçeli de söylesin, 'gittim mafya liderini ziyaret ettim, gerekirse hepsini kucaklayacaĞİm’ desin. Millet gerçeĞi, bunlar yerlerinde kaldİĞİ zaman gerçeĞi görecektir. ErdoĞan da seçimlere kadar kalsİn. Konuşmuyor. Ne söyleyecek? 'Mafya düzenine, çetelere karşİyİz' diye eskiden söylüyordu. Bunlar ne Allah aşkİna? İçişleri Bakanİ bizi suçlayarak bu kirliliĞi örtemez."

SEDAT PEKER'İN SOYLU İDDİALARI

Peş peşe yayİnladİĞİ videolar ile devlet içindeki 'derin' ilişkileri deşifre ettiĞini iddia eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet AĞar ile Tolga AĞar'dan sonra bu kez İçişleri Bakanİ Soylu'yu hedef almİştİ.

Peker, yayİnladİĞİ son videoda "Süleyman Soylu, sen 'Sedat Peker'e dosya hazİrlİyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceĞim' demedin mi? Koruma polisimi sen vermedin mi?" ifadelerini kullanmİştİ. 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim