Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Koronavirüs Aşİsİnİ Yaptİr 1 Milyon Dolarİ Kap!
Tarih : 2021.05.13  15:55:49
ABD'de Covid-19 aşİsİ olanlar arasİnda, 26 Mayİs'tan itibaren beş hafta boyunca her hafta çekiliş yapİlacak ve her haftanİn kazanİnİ 1 milyon dolar kazanacak.

ABD'nin Ohio eyaletinde, Vali Mike DeWine çarşamba günü çarpİcİ bir açİklama yaptİ. DeWine, Covid-19 aşİsİ olanlar arasİnda 1 milyon dolar ödüllü bir çekiliş gerçekleştirileceĞini duyurdu.

Twitter hesabİndan açİklama yapan Vali, "Bu geceden tam iki hafta sonra, 26 Mayİs'ta en azİndan ilk doz aşİ olmuş yetişkinler için ayrİ bir çekilişin kazananİnİ açİklayacaĞİz. Bu duyuru beş hafta boyunca her Çarşamba yapİlacak ve kazanan her Çarşamba bir milyon dolar alacak" ifadelerini kullandİ.

Kazananlar, Ohio'nun halka açİk seçmen kayİt veritabanİndan seçilecek. Oy vermek için kayİtlİ olmayan ancak çekilişe dahil olmak isteyenler, önümüzdeki haftalarda kullanİma açİlacak bir web sitesi üzerinden kayİt olabilecek.

Toplam 5 milyon dolar olan ödülün maliyetinin federal Covid-19 yardİm fonundan saĞlandİĞİnİ bildiren DeWine, gelecek muhtemel eleştiriler hakkİnda şöyle konuştu:

Bazİ kişilerin 'DeWine sen delirmişsin. Bu milyon dolarlİk çekiliş fikrin para israfİ' diyeceĞini biliyorum. Ama aslİnda isteyen herkesin aşİya ulaşabildiĞi bu dönemdeki gerçek israf, Covid-19 yüzünden kaybedilen canlar"

18 YAş ALTINDAKİLERİ ÜNİVERSİTE BURSU

DeWine ayrİca, aşİlanmİş ancak 18 yaşİn altİnda olanlara da burs sunan ayrİ bir çekiliş daha duyurdu. Bu çekiliş de ayrİca 26 Mayİs'tan itibaren beş hafta boyunca haftada bir kazanan seçecek.

Bu çekiliş sonucunda da kazanan, Ohio Eyaleti üniversitesinde, dört yİllİk bir burs alacak ve bu bursla öĞrencinin eĞitim ücreti, oda ve pansiyonu, kitaplarİ gibi masraflar karşİlanacak.

Ohio'da yaklaşİk yüzde 37'si, halihazİrda iki doz aşİyİ yaptİrdİ. Eyalet, ABD'de aşİlanma oranİ açİsİndan orta sİralarda yer alİyor.

ABD'de pek çok bölgede aşİya teşvik kampanyalarİ yapİlİyor. New York yönetimi, aşİ olan kişilere ücretsiz bira ve spor müsabakalarİ, hayvanat bahçesi ya da botanik park gibi yerlere bilet veriyor. Maryland'de aşİ yaptİran eyalet çalİşanlarİna 100 dolar ödeniyor.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim