Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
İşletmeler İçin Faizsiz Kredi Başvurularİ Başlİyor
Tarih : 2021.05.02  16:02:48
Koronavirüs pandemisinden etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelere 75 bin liraya kadar saĞlanacak kredi desteĞine başvurular 3 mayİsta başlİyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanİ Mustafa Varank, KOSGEB hİzlİ destek programİ kapsamİnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgİnİndan etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelere kredi desteĞi saĞladİklarİnİ söyledi. 

Pandemiden etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelere saĞlanacak kredi desteĞine başvurular yarİn başlİyor.

MİKRO İşLETMELERE 30, KÜÇÜK İşLETMELERE 75 BİN TL

Mikro işletmelere 30 bin TL, küçük işletmeler ise 75 bin TL’ye kadar olan kredilere e-devlet üzerinden başvurulacak.

Bakan Varank, “Bu program ile pandemiden etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelere faizsiz ve 3 yİl geri ödemesiz kredi desteĞi saĞlİyoruz. Destekten teknoloji tabanlİ start-up’lar ile imalat sektörlerinde faaliyet gösteren girişimler faydalanabilecek. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar finansmana hİzlİ bir şekilde erişebilecek. Başvurular pazartesi gününden itibaren e-devlet aracİlİĞİyla yapİlabilecek. Bütün işletmelerimizi, girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum” dedi. 

BoĞaziçi Yöneticiler Vakfİ tarafİndan ‘girişimcilik’ temasİyla düzenlenen ‘Özgün İyi Yönetim Uygulamalarİ Forumu’na video konferans yöntemiyle katİlan Varank, risk sermayesi fonlarİnİn yanİnda KOSGEB, Kalkİnma Ajanslarİ ve TUBİTAK üzerinden girişimcilere birçok avantaj saĞladİklarİnİ belirtti. 

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim