Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Restoranlar 1 Martİ Bekliyor!
Tarih : 2021.02.26  16:35:07
TÜRES Genel Başkanİ Ramazan Bingöl, risk düzeyinin düşük olduĞu ve mavi kategorideki illerde pazartesiden itibaren restoranlarİn açİlmasİnİ umut ettiklerini belirtti.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler DerneĞi (TÜRES) Genel Başkanİ Ramazan Bingöl, risk düzeyinin düşük olduĞu ve mavi kategorideki illerde pazartesiden itibaren restoranlarİn açİlmasİnİ umut ettiklerini belirterek, "Pazartesi günü Cumhurbaşkanİmİz Recep Tayyip ErdoĞan'dan müjdeli haber bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüşerek sektörün taleplerini ileten Bingöl, son olarak SaĞlİk Bakanİ Fahrettin Koca ile Ankara'da bir araya geldi.

Görüşmelerle ilgili AA muhabirine açİklamalarda bulunan Bingöl, sektörün sİkİntİlarİnİ ve taleplerini son olarak SaĞlİk Bakanİ Koca'ya ilettiklerini kaydederek, "Pazartesi günü yani 1 Mart'ta Cumhurbaşkanİmİzİn bazİ yerlerle ilgili müjdeli haber vereceĞini tahmin ediyorum." diye konuştu.

Tüm görüşmelerinde "karşİ taraflarİn, sektörün sorunlarİnİ ayrİntİlİ şekilde dinlediĞi ve sİkİntİlara kayİtsİz kalmadİĞİnİ" dile getiren Bingöl, önerilerinin bir kİsmİnİn uygulamaya geçmesini beklediklerini söyledi.

Bingöl, "Risk düzeyinin düşük olduĞu ve mavi kategorideki illerde pazartesiden itibaren restoranlarİn açİlmasİnİ umut ediyoruz. İzlenimimiz olumlu. Pazartesi günü Cumhurbaşkanİmİzdan müjdeli haber bekliyoruz." ifadelerini kullandİ.

YÜZDE 50 KAPASİTE VE AşILAMA ÖNERİSİ

Ramazan Bingöl, İstanbul Valisi Yerlikaya ve SaĞlİk Bakanİ Koca ile görüşmelerinde dile getirdikleri taleplere deĞinerek, 1 Mart itibarİyla restoranlarİn açİlmasİnİ istediklerini bildirdi.

İlk etapta yüzde 50 kapasite kuralİ konulabileceĞini dile getiren Bingöl, hijyen kurallarİnİn en katİ şekilde uygulanmasİ ve tedbirlere uymayanlarİn gerekirse kapatİlmasİ çaĞrİsİnda bulundu.

Bingöl, müşterilerin HES koduyla restoranlara kabul edilmesi gerektiĞini kaydederek, şu açİklamalarda bulundu:

"Açİlma konusunda, Türk Standartlarİ Enstitüsü (TSE) ve TÜRES iş birliĞiyle salgİn önlemlerinin alİndİĞİnİ gösteren TSE Kovid-19 Güvenli İşletme Belgesi'ni alan restoranlara öncelik verilebilir. Bulaş riskini en aza indirmek için yeme-içme sektörü çalİşanlarİna aşİlamada öncelik verilmeli. Masalar arasİ sosyal mesafeye dikkat edilmeli, uymayanlara aĞİr cezalar verilmeli. SokaĞa çİkma kİsİtlamasİ hafta içi saat 22:30'a uzatİlmalİ. Hafta sonu kİsİtlamalarİ belirli saatler aralİĞİnda esnetilmeli."

Bingöl, kİsmen de olsa açİlmanİn sektörü rahatlatacaĞİnİ sözlerine ekledi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim