Bugün; 28 Mart 2024, Perembe
Trump’a Kötü Haber: Bu Açİklamalar Başİnİ Yakar
Tarih : 2021.01.18  15:59:05
Trump'İ zora sokacak açİklamalar gündeme bomba gibi düştü. Baskİna katİldİktan sonra gözaltİna alİnanlarİn ifadesi ortaya çİktİ. Saldİrganlar, "Trump'İn emirlerini yerine getiriyoruz" dedi.

Hem ABD’de hem de dünya genelinde şok etkisi yaratan kanlİ Kongre binasİ baskİnİ sonrasİnda ABD Başkanİ Donald Trump iyice köşeye sİkİştİ.

2020 yİlİnda yapİlan başkanlİk seçimlerinde maĞlubiyeti kabul etmeyen ve Kasİm ayİndan beri sİk sİk kişisel Twitter hesabİndan ve başka kanallardan “Savaşarak bu koltuĞu bİrakmayacaĞİm” mesajİ veren Trump’İn azil sürecini hİzlandİracak ve oylarİn Trump aleyhine çİkmasİna sebep olacak açİklamalar ortaya çİktİ.

Trump destekçilerinin katİldİĞİ Kongre baskİnİnda gözaltİna alİnan bazİ saldİrganlarİn ifadeleri ortaya çİktİ. Olaylar sİrasİnda gözaltİna alİnan Kentuckyli bir adam FBI’a, “Başkan Trump öyle istediĞi için kuzenimle birlikte Washington’a gittim ve Kongre baskİnİna katİldİm” dedi.

“BAşKAN BİZİ ÇAĞIRDI”

Olaylar sİrasİnda güvenlik görevlileri ve polise yangİn söndürme tüpü fİrlatan Pennsylvanialİ emekli itrafiye erinin ifadelerini ise Washington Post paylaştİ. Emekli itfaiye eri, “Başkanİn talimatlarİyla Kongre’ye gittim” dedi.

Öte yandan Dallas’ta yaşayan ve kanunlarİ yok sayarak Kongre binasİna giren emlakçİ Jenna Ryan, yerel televizyon kanalİna çİkarak açİklamalarda bulundu. Ryan, “Beni affedin başkanİm. Ben başkanİmİ takip ettiĞimi sanİyordum. Beni oraya çaĞİrdİĞİnİ düşündüm. Oraya uçmamİzİ ve orada olmamİzİ istedi. Ben onun istediĞini yapİyordum” ifadesini kullandİ.

TRUMP’IN OĞLU DA KIşKIRTTI

Bu açİklamalarİn Trump’İn azil sürecini hİzlandİrabileceĞini yazan Amerikan basİnİna konuşan Washington DC Başsavcİsİ Karl Racine, “KalabalİĞİ şiddete yönlendirenler hakkİnda suçlama yapabilirim” dedi. ABD Başkanİ Donald Trump, 5 kişinin yaşamİnİ yitirdiĞi Kongre baskİnİ öncesinde, “EĞer ölümüne savaşmazsanİz içinde yaşayacaĞİnİz bir ülkeniz kalmayacak” demişti.

Racine, Trump’İn avukatİ Rudy Giuliani ve “ayaĞa kalkİn ve savaşİn” diyen Donald Trump Jr. hakkİnda da soruşturma başlatİlacaĞİnİn sinyalini verdi.

KADERİ BUNA BAĞLI

Azil süreci başkanlİk görevini Biden’a bİraktİktan sonra tamamlanacak Trump’İn siyasi kariyeri bu konuda çİkacak karara baĞlİ.

EĞer azil kararİ çİkarsa  Trump’İn 2024’te başkanlİk yarİşİna girmesinin ya da herhangi bir federal görev almasİnİn önü kapanacak.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim