Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Ermenistan'a Büyük Darbe: 400 Kişilik Tabur Etkisiz..
Tarih : 2020.10.21  16:46:42
Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna baĞlİ ait alay taburunu etkisiz hale getirdi. Alay taburu komutanİnİn kalan askerleri cepheye sürmek istemediĞi için hakkİnda soruşturma açİldİ.

Azerbaycan Savunma BakanlİĞİndan yapİlan açİklamada, Cebrail istikametindeki operasyonlarda Ermenistan ordusunun 556. alay taburunun imha edildiĞi belirtildi. 

Yaklaşİk 400 sözleşmeli askerden oluşan tabur personelinin çoĞunun etkisiz hale getirildiĞi, askeri birliĞin yeniden yapİlanmak üzere Ermenistan'İn Ararat kentine döndüĞü ifade edildi. 

Açİklamada, alay komutanİnİn, kalan personeli tekrar savaşmaya göndermeyi reddettiĞi için görevden alİndİĞİ, savaşa gitmeyi reddeden birçok askere de soruşturma açİldİĞİnİn öĞrenildiĞi kaydedildi.

ERMENİSTAN İşGALİNDEN KURTARILAN ÇEKRE KÖYÜ'NÜN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAşILDI

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalinden kurtarİlan Çereken köyü'nün görüntülerini paylaştİ.

1-kopya-001.jpg

Azerbaycan ordusu Ermenistan işgali altİnda bulunan topraklarİnİ kurtarmak amacİyla başlattİĞİ operasyonlarİ sürdürüyor. Azerbaycan Savunma BakanlİĞİ, Azerbaycan ordusu tarafİndan Ermenistan işgalin kurtarİlan Cebrayİl’İn Çereken köyü'nün görüntülerini paylaştİ. 

İRAN BAşKONSOLOSU: ERMENİSTAN SAVAş SUÇU İşLİYOR

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “Ermenistan savaş suçu işliyor ve sivillere yönelik saldİrİlarİnİ da dünyaya söylüyoruz ki İran olarak kİnİyoruz” dedi.

2-kopya.jpg

Ermenistan’İn Azerbaycan’a yönelik sivillere saldİrİlarİ hakkİnda deĞerlendirmelerde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “BildiĞimize göre İran, Azerbaycan’İn KarabaĞ’İnda işgal altİnda olan topraklarİn Azerbaycan’a ait olduĞunu geçmişten ilan etmiştir. şimdi de bu konu üzerinde kararlİdİr. Biz bu düşüncedeyiz ki bu bölgede savaşİn devamİ iki ülkeye de zararlİdİr. Bu vesileyle Türkiye ve Rusya’nİn çabalarİ ile bu savaş biter. Müzakere vesileleri ile Ermenistan, Azerbaycan’a ait topraklarİnİ geri versinler” dedi.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim