Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Küresel Ekonomi Beklenenden Daha Hİzlİ Toparlanİyor
Tarih : 2020.09.26  17:37:22
BlackRock araştİrma biriminin yöneticisi, küresel ekonominin beklenenden daha hİzlİ toparlandİĞİnİ, ancak aşaĞİ yönlü risklerin hala geçerli olduĞunu belirtti.

Dünyanİn en büyük fon yöneticisinin araştİrma biriminin yöneticisi küresel ekonominin beklenenden daha hİzlİ toparlandİĞİnİ, ancak aşaĞİ yönlü risklerin hala mevcut olduĞunu ve tam toparlanma için politika yapİcİlardan gelecek daha fazla yardİma ihtiyaç olduĞunu söyledi.

BlackRock Inc. araştİrma enstitüsünün başİndaki isim Jean Boivin, ekonominin "çok derin bir şoktan" toparlandİĞİnİ ve gelecek 18 ay içerisinde pandemi öncesi seviyeye döneceĞini belirtti.

Bloomberg'in Kanada Sabit Getirili Menkul Kİymetler Konferansİ'nda konuşan Boivin, "Yeniden başlama gerçek. Kritik önemde olan şey politika desteĞinin devamİnİn gelmesi." diyerek ABD'li kanun yapİcİlarİn mali teşvikin kördüĞüme dönüşen yeni turuna yönelik anlaşmazlİĞİnİ işaret etti.

Kanada ekonomisinin bir miktar daha az aşaĞİ yönlü riske sahip olduĞunu belirten Boivin, GSYİH'nin 2021'de resesyon öncesi seviyelere ineceĞini söyledi.

OECD'nin tahmini Kanada'nİn bu yİl yüzde 5.8 küçüldükten sonra gelecek yİl yüzde 4 büyüyeceĞi yönünde.

 

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim