Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Yunanistan Cumhurbaşkanİ: Savaşa Hazİr Olmalİyİz
Tarih : 2020.09.14  16:53:14
DoĞu Akdeniz'deki gerginlik sürerken Meis Adasİ'na giden Yunanistan Cumhurbaşkanİ Katerina Sakellaropulu 'EĞer barİş istiyorsanİz, her zaman savaşa daha iyi hazİrlİklİ olmalİsİnİz' dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanİ Katerina Sakellaropulu, ülkesinin Fransa'dan 18 adet savaş uçaĞİ alma, donanmaya dört yeni fİrkateyn katma ve 15 yeni askerle silahlİ kuvvetleri güçlendirme kararİ için "EĞer barİş istiyorsanİz, her zaman savaşa daha iyi hazİrlİklİ olmalİsİnİz" dedi.

Meis'in Yunanistan'İn parçasİ olmasİnİn 77'nci yİl dönümü törenleri için gittiĞi adada CNN'e konuşan Sakellaropulu, "Krizin yaşandİĞİ bir zamanda, Türkiye'nin yanİ başİndaki bir adaya ziyaretiniz kİşkİrtİcİ bir mesaj deĞil mi?" sorusuna şu yanİtİ verdi:

"BİZ DİYALOGDAN YANAYIZ"

"Bir Yunan Cumhurbaşkanİ'nİn barİşçİl bir ziyareti asla provokatif olamaz. Hassas zamanlardan geçiyoruz. Biz diyalogdan yanayİz. Yunanistan diyaloĞu desteklediĞini kanİtlamİştİr. Ama tehdit altİnda bir diyaloĞu deĞil."

Yunanistan Başbakanİ Kiryakos Miçotakis, Cumartesi günü Selanik'te Fransa'dan alacaklarİ Rafale tipi savaş uçaklarİyla Mirage uçaklarİnİn yerine yeni bir filo kuracaklarİnİ alİma ilişkin anlaşmanİn önümüzdeki aylarda imzalanacaĞİnİ açİklamİştİ.

10 MİLYAR EUROLUK SAVUNMA HARCAMASI

Miçotakis ayrİca, 10 yİl içinde 10 milyor euroluk savunma harcamasİ yapacaklarİnİ söylemişti.

Yunanistan Cumhurbaşkanİ Katerina Sakellaropulu bu açİklamalar için "Hükümet bu adİmlarİn atİlmasİ gerektiĞine karar verdi" dedi.

"DAİMA SAVAşA HAZIRLIKLI OLMALISINIZ"

Katerina Sakellaropulu CNN muhabirinin "Türkiye'ye mesaj göndermek için mi?" sorusunu "Sadece Türkiye'ye mesaj göndermek için deĞil. Barİş istiyorsanİz daima savaşa daha hazİrlİklİ olmalİsİnİz" diye yanİtladİ.

Sakellaropulu, Oruç Reis gemisinin geri çekildiĞini anİmsatan muhabirin "Gaz rezervleri konusundaki gerginlik bitti mi, azalİyor mu? " sorusu ise şöyle cevapladİ:

"Ben o kadar pozitif deĞilim. Yunanistan, Kİbrİs ve tüm Akdeniz küçük adİmlarla hareket edecek. Akdeniz'de herkesin; sadece Yunanistan'İn ve Türkiye'nin deĞil Avrupa BirliĞi'nin ve NATO'nun da istikrara ihtiyacİ var."

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim