Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Konya'da Tüm Sosyal Etkinliklere Kİsİtlama Geldi
Tarih : 2020.09.02  17:13:40
Vaka sayİlarİnİn her geçen gün arttİĞİ Konya’da birçok toplu organizasyon yasaklandİ.

Konya İl Umumi Hİfzİssİhha Kurulu, 1593 sayİlİ Umumi Hİfzİssİhha Kanunu'nun 23. ve 26. maddesine istinaden Vali Vahdettin Özkan BaşkanlİĞİ'nda toplandİ.nToplantİnİn ardİndan Konya ValiliĞi tarafİndan kentte yeni alİnan yasaklar hakkİnda yazİlİ açİklama yapİldİ.

Konya ValiliĞi tarafİndan yapİlan açİklamada kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlİ veya ikramsİz düĞün, sünnet düĞünü, nikah, nişan, kİna, çetnevir, doĞum günü gibi organizasyonlarİn yasaklandİĞİ duyuruldu.

Valilik ayrİca toplu olarak yapİlacak olan doĞum günü partileri gibi kutlamalar, hasta ziyaretleri, mevlit programlarİ, aile ve akraba toplantİlarİ, gün gezmeleri, okul gezileri, kamu kurum ve kuruluşlarİ ile dernek, oda, kulüp ve vatandaşlar tarafİndan düzenlenecek olan her türlü sosyal içerikli kahvaltİ ve yemek etkinlikleri, tanİşma ve kaynaşma programlarİ, kermes etkinlikleri gibi kalabalİk oluşumuna sebebiyet verecek bütün organizasyonlarİn yasaklanmasİna karar verildiĞini açİkladİ.

Valilik tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hİfzİssİhha Kanunu’nun 282'nci maddesi gereĞince idari para cezasİ ve adli işlem başlatİlacaĞİnİ açİkladİ.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim