Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
TOBB Başkanİ'ndan Konya Sanayisine Övgü
Tarih : 2020.09.01  17:19:36
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliĞi (TOBB) Başkanİ Rifat HisarcİklİoĞlu, KSO’nun çalİşmalarİndan övgü ile bahsetti.

Konya Sanayi Odasİ’nİn AĞustos ayİ genişletilmiş meclis toplantİsİ, Meclis Başkanİ Tahir Büyükhelvacİgil’in başkanlİĞİnda gerçekleştirildi. KSO meslek komitesi ve meclis üyelerinin katİlİmİ ile gerçekleştirilen toplantİya konuk olan TOBB Başkanİ Rifat HisarcİklİoĞlu, TOBB’un pandemi döneminde iş dünyasİ için yaptİĞİ çalİşmalarİ anlatİrken, Konyalİ sanayicilerin de talep ve sorunlarİnİ dinledi. Pandemi döneminde hem TOBB’un hem de oda ve borsalarİn, üyeleri ile daha yakİn temas halinde olarak özveri ile çalİştİklarİnİ ifade eden HisarcİklİoĞlu, KSO’nun çalİşmalarİndan da övgü ile bahsetti. HisarcİklİoĞlu, şöyle konuştu: “Konya Sanayi Odamİz, bu pandemi sürecinde meslek komitesi üyelerimizle, meclis üyelerimizle ve yönetim kurulu üyelerimizle çok güzel çalİşmalar yaptİ. Bundan sonrada aynİ tempoda çalİşmaya devam edeceĞiz. Üyelerimizin sorunlarİnİ toplayİp, hep beraber çözüme kavuşturmaya çalİşacaĞİz.” HisarcİklİoĞlu, ayrİca toplantİya katİlan Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasİndaki Konyalİ firmalar ile KSO’ya üyelikte 35 yİlİnİ dolduran sanayicileri de tebrik etti.

“Yatİrİmlara hiç ara vermeden, sanayi üretimimizi güçlü, dinamik tutmak için geceli gündüzlü çalİşİyoruz”

KSO Başkanİ Memiş Kütükcü ise, TOBB Başkanİ Rifat HisarcİklİoĞlu’na iş dünyasİna verdiĞi destekler ve Konyalİ sanayiciler ile bir arada olduĞu için teşekkür etti. KSO’nun pandemi döneminde yaptİĞİ çalİşmalarİ anlatan Kütükcü, “Tüm dünyayİ etkisi altİna alan bu virüs, alİşkanlİklarİmİzİ da deĞiştiriyor. Bu süreç toplumun her kesimine, sosyal hayatta da ticarette de üretimde de yeni bir düzen sunuyor. KSO olarak biz de, bu şehrin çalİşkan, gönlü zengin insanlarİnİ, sanayicilerini bu yeni düzene dahil etmek istiyoruz. Yeniden şekillenmeye başlayan tedarik zincirinde olabildiĞince güçlü olalİm istiyoruz. Yatİrİmlara hiç ara vermeden, sanayi üretimimizi güçlü, dinamik tutmak için geceli gündüzlü çalİşİyoruz” diye konuştu. Konuşmasİnda Konyalİ sanayicilerden “üretim sevdalİsİ kahramanlar” diye bahseden Kütükcü, Konya OSB’nin 5. Kİsİm Genişleme Alanİnda tahsise açİlan tüm parsellerin salgİna raĞmen tahsis edildiĞini ifade ederek, “Konyalİ sanayicilerimizher hal ve koşulda üretim diyor” dedi.

Başkan Kütükcü, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu dönemde, Konyalİ sanayicilerimiz, Nisan ayİnda yaşadİĞİ kayİplarİn neredeyse tamamİnİ telafi ederek, ilk 7 ayda 1 milyar 167 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Odamİzİn yaptİrdİĞİ, Konya İmalat Sanayi Güven Endeksimiz, Temmuz ayİnda son 38 ayİn zirvesine ulaştİ. Yine Türkiye’nin savunma sanayi ihracatİnda ilk 5’te yer alan şehrimizde, 24 Konyalİ girişimcimizin de ortaklİĞİyla kurulan Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikamİz da yükseliyor. Tüm bunlar, Konyalİ sanayicilerimizin azimli çalİşmalarİ ile gerçekleşti.”

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim