Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Prof. Dr. Özlü’den Tatilden Dönenlere Kritik Uyarİ
Tarih : 2020.08.03  16:24:47
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tatilden dönenlere hayati uyarİlarda bulundu. "Kendilerine ve yakİnlarİna virüs bulaşmİş olabilirler"

Kurban Bayramİ tatilinin yaz aylarİna denk gelmesiyle birlikte sahil kentleri doldu taştİ. Tatil beldelerindeki bu kalabalİk uzmanlarİ endişelendiriyor.

Konu ile ilgili uyarİlar yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tatile giden vatandaşlarİn bu süreçte çok sayİda kişiyle temas ettiklerini söyledi ve bu nedenle kendilerine ve yakİnlarİna virüs bulaşmİş olabileceĞi uyarİsİnİ yaptİ.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Sosyal medya hesabİndan “Bayram tatili dönüşü yurttaşlarİmİz 14 gün süreyle dikkatli olmalİlar; kendilerini ve yakİnlarİnİ izlemeliler. Bu süreçte çok sayİda kişiyle temas ettiler. Kendilerine ve yakİnlarİna virüs bulaşmİş olabilir.” uyarİsİnİ yapan Prof. Dr. Özlü, corona virüsünde önemli belirtileri hatİrlattİ: EĞer koku ve tat alma duyusunda kayİp, boĞaz ve baş aĞrİsİ, ateş, öksürük, kas ve vücut aĞrİlarİ, bulantİ, ishal, halsizlik, nefes darlİĞİ gibi şikayetleri (Semptom) ortaya çİkarsa gecikmeden bir saĞlİk kuruluşuna başvursunlar.

SEMPTOM GÖSTERMEYENLER YAKINLARINI HASTA EDEBİLİR

Erken teşhisin, hem kendilerinin iyileşmesi hem de filyasyon çalİşmalarİnİn yapİlİp, topluma bulaşİn önlenmesi açİsİndan çok önemli olduĞunu belirten Prof. Dr. Özlü, semptom göstermeden hastalİĞİ geçirebileceklerin olduĞuna dikkat çekerek şunlarİ söyledi: “Herhangi bir semptomun ortaya çİkmamasİ, bulaşmanİn olmadİĞİ anlamİna gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapmİş ve başkalarİna bulaştİrİyor olabilirsiniz. Sizden virüsü kapabilecek olan yakİn çevrenizdeki dostlarİnİz, yakİnlarİnİz hastalanabilir ölebilir.

Sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için lütfen hane halkİnİz dİşİndakilerle, her koşulda 1,5 metre mesafeyi koruyun ve mutlaka usulüne uygun şekilde maske kullanİn. Bayram tatiliniz kötü sonla bitmesin.”

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim