Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Türkiye'deki Her İki Konuttan Biri Sigortasİz!
Tarih : 2020.07.06  17:16:15
Beklenen büyük depreme karşİ toplumun hazİrlİklİ olmadİĞİnİ ortaya koyan Aksigorta’nİn “Olasİ Depreme Karşİ Hazİrlİk Durumu” başlİklİ araştİrmasİna göre; üç kişiden ikisinin deprem çantasİ yok.

Bir deprem ülkesi olarak, dünyada ilk 10 içerisinde yer alan Türkiye’de son dönemde medyana gelen sarsİntİlar, ülkemizdeki deprem gerçeĞini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, minimum 7,3 şiddetinde deprem gerçekleşeceĞini beklediklerini açİklarken, Aksigorta’nİn “Olasİ Depreme Karşİ Hazİrlİk Durumu” başlİklİ araştİrmasİna göre; üç kişiden ikisinin deprem çantasİ bulunmuyor. Türkiye’deki Zorunlu Deprem Sigortasİ oranlarİna göre ise canlİ fay hatlarİnİn bulunduĞu ülkemizde her iki konuttan biri deprem sigortasİna sahip deĞil.

DEPREME KARşI HAZIRLIKLI DEĞİLİZ

Fay hatlarİ üzerinde olan bir ülke olmamİza raĞmen yapİlan araştİrmaya göre, Türkiye’de her üç kişiden birinin olasİ depreme karşİ hazİrlanmİş deprem çantasİ bulunurken, insanlarİn ancak yüzde 35’i bir acil toplanma yeri olduĞunu biliyor. Depreme karşİ alİnan önlemlerde ilk sİralarda yer almasİ gereken Zorunlu Deprem Sigortasİ’na ilişkin veriler de depreme karşİ hazİrlİksİz olduĞumuzu kanİtlar nitelikte. Türkiye’de halen her iki konuttan birinin deprem teminatİ bulunmuyor.

Türkiye’nin deprem kuşaĞİnda yer aldİĞİnİ belirten Aksigorta Genel Müdürü UĞur Gülen, “Acİ deneyimler yaşamamİza raĞmen ne yazİk ki toplumda deprem algİsİ oluşmuş durumda deĞil. Aksigorta olarak gerçekleştirdiĞimiz “Olasİ Depreme Karşİ Hazİrlİk Durumu” araştİrmamİzİn sonuçlarİ da bu algİnİn oluşmadİĞİnİ bir kez daha bizlere göstermiş oldu. Düşük bir bütçeyle hazİrlanabilecek, acil ihtiyaçlarİn, yiyecek-içeceklerin bulunmasİ gereken deprem çantasİ, ilk 72 saatte bir ailenin hayatta kalmasİna yardİmcİ olurken, araştİrma sonuçlarİ bize her üç kişiden ikisinde bu çantanİn hazİrlanmamİş olmasİ, deprem gerçeĞine hazİrlİksİz olduĞumuzu bir kez daha ortaya koyuyor. Öte yandan, zorunlu olmasİna raĞmen halen deprem teminatlİ konut sayİsİ 9 milyon seviyesinde. En kİsa sürede Zorunlu Deprem Sigortasİ’na karşİ bilinci artİrmalİyİz. Böylesine bir depremde sadece konutlar deĞil aynİ zamanda iş yerleri ve fabrikalar, bununla birlikte de tüm ekonomik hayat risk altİnda” açİklamasİnda bulundu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim