Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Gümüş Yeniden Yön Arayİşİna Girdi!
Tarih : 2020.07.04  17:51:15
18 dolar seviyesine geri dönen gümüş, yeniden yön arayİşİna girdi. Analistler, 19 dolarİn aşİlmasİnİn daha büyük yükselişler için kritik bir seviye olduĞunu ifade ediyor.

Bu hafta altİnda yaşanan coşku gümüş fiyatlarİna da yansİda. Gümüş 18,44 dolar/onsa kadara uzanarak şubat ayİndan beri en yüksek seviyeyi kaydetti. Ancak sonrasİnda kİrmİzİya dönmekten kaçamadİ. Yaklaşİk 18 dolar seviyesine geri dönen beyaz maden yeniden yön arayİşİna girdi. Analistler, 19 dolarİn aşİlmasİnİn daha büyük yükselişler için kritik bir seviye olduĞunu ifade ediyorlar.

Fiziki talepte %16 artİş bekleniyor

Gümüş Enstitüsü, küresel gümüş üretiminin bu yİl yüzde 5 azalarak 978.1 milyon onsa gerilemesini bekliyor. Endüstriyel talepte yüzde 7 daralma beklentisine karşİn fiziki yatİrİm tarafİnda talebin yüzde 16 artarak toplam talebi 963.4 milyon onsa taşİyacaĞİ tahminleri yapİlİyor. Gümüşteki arz fazlasİnİn da yüzde 53 azalarak geçtiĞimiz yİlki 31.3 milyon ons düzeyinden 14.7 düzeyine ineceĞi hesaplanİyor. DiĞer yandan bir ons altİn almak için gereken gümüş ons sayİsİnİ gösteren altİn/gümüş rasyosunun güvenli liman alİmlarİyla hala 60’lİk tarihi ortalamasİnİn üzerinde olmasİ gümüşün yükseliş alanİ olduĞuna işaret ediyor.

Günde 2-3 dolarlİk sürpriz sİçramalar olabilir

Emtia piyasalarİnda genel olarak gözlemlenen yukarİ doĞru hareketin gümüşe de faydasİ olacaĞİnİ düşünen Blue Line Futures analisti Bill Baruch, kİsa vadede 19 dolarİn gümüş için tavan oluşturduĞunu ve 19.50 dolarİn da güçlü bir direnç seviyesi olduĞunu belirtiyor. Ancak bu seviyeleri aşmasİ halinde gümüş için 25 dolara giden yolun açİlabileceĞini de ekliyor. Baruch, başta Fed ve ECB olmak üzere büyük merkez bankalarİnİn ekonomik teşviklerinin para birimlerini gümüş karşİsİnda zayİflatarak direnç seviyelerinin yükselmesine neden olduĞunu vurguluyor. Baruch, gümüşte 1 gün içinde 2-3 dolarlİk sürpriz yükseliş hareketlerinin bile beklenebileceĞini not ediyor.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim