Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Dünyaca Ünlü Virologdan İkinci Dalga Uyarİsİ
Tarih : 2020.06.24  16:44:28
Almanya’nİn önde gelen virologlarİndan Prof.Dr. Christian Drosten, “İki ay içerisinde büyük bir sorunla karşİ karşİya kalabiliriz” diyerek ikinci bir dalgaya karşİ uyardİ.

Berlin'deki Charite Hastanesi'nden virolog Prof.Dr. Christian Drosten, Almanya'da ikinci bir salgİn dalgasİ konusunda uyarİda bulundu.

NDR adlİ yayİn kuruluşuna konuşan Drosten, özellikle son dönemde Almanya'nİn Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde hİzla artan vakalara dikkat çekerek "virüsün fark edilmeden hİzlİca yayİlabileceĞini" söyledi.

"Bir ay sonra şimdiki gibi sakin bir tablo içerisinde olunamayacaĞİnİ" belirten Drosten, "şu an alarm durumuna geçmezsek salgİnda iki ay sonra büyük bir problemle karşİ karşİya kalacaĞİmİzİ düşünüyorum" diye konuştu. Drosten, saĞlİk kurumlarİnİn bu konuda toplumun anlayİş ve desteĞine ihtiyaç duyduĞunu da söyledi.

HastalİĞİn Kuzey Ren Vestfalya eyaleti dİşİnda yayİlmasİnİn önlenmesinin de önemli olduĞunu kaydeden Drosten, Almanya'da vaka sayİlarİnda artİş gözlemlendiĞini, özellikle başkent Berlin’de de belirgin bir artİş olduĞunu vurguladİ.

ABD’nin güney kesimlerindeki yüksek sİcaklİklara raĞmen virüsün kolaylİkla yayİldİĞİna dikkat çeken Drosten, ABD'deki normalleşme adİmlarİnİn çok erken atİldİĞİnİ dile getirdi.

Drosten, Mayİs ayİnda yaptİĞİ açİklamada, Almanlarİn teorik olarak ikinci dalgayİ yaşamama ihtimali olduĞunu dile getirmişti. Drosten, koronavirüsün giderek daha iyi tanİnmasİ sebebiyle kİsİtlamalarİn gevşetilmesinin ardİndan ikinci bir dalga ile karşİ karşİya kalİnamayabileceĞini söylemişti.

ALMANYA'DA SON DURUM

Almanya'nİn Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Gütersloh kentinde bir mezbahada tespit edilen vakalarİn artmaya devam etmesi üzerine mezbahanİn bulunduĞu kentte karantina uygulamasİna geri dönüldü.

Eyalet Başbakanİ Armin Laschet kamuya açİk alanlarda kİsİtlamalarİn yeniden hayata geçirildiĞini duyurarak "Amaç durumun yatİşmasİna yardİm etmek" dedi. Bu kapsamda kamuya açİk birçok dükkan, spor salonu kepenk indirecek. Önlemler ilk aşamada 30 Haziran'a kadar yürürlükte olacak. Korona vakalarİnİn ortaya çİkmasİ ile okul ve yuvalar önceden kapatİlmİştİ.

Nisan ayİ sonunda kİsİtlamalarİn kademeli olarak kaldİrİlmaya başlanmasİndan bu yana karantinaya geri dönen ilk bölge Gütersloh oldu.

Türkiye'nin Düsseldorf BaşkonsolosluĞu da vaka tespit edilmesi üzerine 26 Haziran tarihine kadar kapatİldİ.

Almanya'da bulaştİrma katsayİsİ 2,76'ya yükselmiş durumda.

Alman Robert Koch Enstitüsü'nün bu sabah itibarİyla paylaştİĞİ verilere göre Almanya'daki toplam vaka sayİsİ 190 bin 862, iyileşenlerin sayİsİ 175 bin 700. Koronavirüse baĞlİ ölümlerin sayİsİ ise 8 bin 895.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim