Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
'Virüs Taşİyan 400 Bin Kişi Aramİzda Dolaşİyor'
Tarih : 2020.05.12  16:58:47
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsle ilgili gevşetilen tedbirler hakkİnda paylaşİm yaparak 400 bin enfekte kişinin aramİzda dolaştİĞİnİ söyledi.

Enfeksiyon Hastalİklarİ DerneĞi Başkanİ Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalİklarİ Bilim Dalİ ÖĞretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs salgİna karşİ alİnan tedbirlerinin kİsmen gevşetilmeye başlanmasİyla kuaför ve AVM'ler gibi işletmelerin açİlmasİnİn ardİndan konuya ilişkin bir paylaşİm yaptİ.

'VİRÜS TAşIYAN 400 BİN Kİşİ ARAMIZDA DOLAşIYOR'

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs taşİyan 400 bin kişinin aramİzda dolaştİĞİnİ belirterek, virüsü bulandİrma riski yüksek olan saĞlİk personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalİşanİ, satİş elemanİ gibi meslek sahiplerine test yapİlmasİnİ gerektiĞini söyledi.

Ceyhan, Twitter hesabİndan yaptİĞİ paylaşİmda şu ifadeleri kullandİ: "Ülkemizde virüsü bulaştİrabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduĞunun farkİnda olmayan 400 bin civarİnda insan aramİzda dolaşİyor. Bir araya toplanmalarİn arttİĞİ bu günlerde en azİndan virüsü bulandİrma riski yüksek olan saĞlİk personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalİşanİ, satİş elemanİ gibi meslek sahiplerine belirti olmasa bile test yapİlmasİ ve + bulunanlara izolasyon yararlİ olur."

 

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim