Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
PTT, Sosyal Yardİmlarİ Evlere Teslim Edecek!
Tarih : 2020.04.03  18:05:33
PTT, sosyal yardİm ödemeleri 3 Nisan'dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasİtasİyla hak sahiplerine kendi ikametlerinde yapİlacak.

İstanbul PTT Bölge BaşmüdürlüĞü, sosyal yardİmlarİn, PTT daĞİtİcİlarİ tarafİndan İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliĞi içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle evlere yapİlacaĞİnİ bildirdi.
Başmüdürlükten yapİlan açİklamada, Aile Çalİşma ve Sosyal Hizmetler BakanlİĞİ tarafİndan Ekonomik İstikrar Kalkanİ Paketi Destek Programİ çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardİm ödemeleri sürecinde bazİ PTT iş yerlerinde yaşanan yoĞunluĞun, çalİşanlarİn ve müşterilerin koronavirüs hastalİĞİ karşİsİnda saĞlİĞİnİ tehlikeye düşürmemesi amacİyla yarİndan itibaren sosyal mesafe kurallarİnİn uygulanamadİĞİ, sürekli olarak yoĞunluk yaşanan iş yerlerinde ikinci bir açİklamaya kadar kapatma kararİ alİndİĞİ belirtildi.
Açİklamada, bu süreçte sosyal yardİm ödemelerinin, PTT daĞİtİcİlarİ tarafİndan İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliĞi içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlere yapİlacaĞİ kaydedildi.
Kapatİlmayan iş yerlerinde ise gün içinde yoĞunluĞun artİşİna göre hizmetin durdurulabileceĞi aktarİlan açİklamada, "Toplum saĞlİĞİmİz için tedbirlerimizi artİrmaya ve sizin için çalİşmaya devam ediyoruz." denildi.
Üç bakanlİktan ortak açİklama
Aile, Çalİşma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştİrma ve Altyapİ BakanlİĞİnİn ortak açİklamasİna göre, deĞerlendirmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kurallarİnİn uygulanamadİĞİ, sürekli olarak yoĞunluk yaşanan iş yerlerinin ikinci bir açİklamaya kadar kapatİlmasİ kararİ alİndİĞİ bildirildi.
Ekonomik İstikrar Kalkanİ Paketi Destek Programİ'nİn Aile, Çalİşma ve Sosyal Hizmetler BakanlİĞİ koordinesinde 1 Nisan'dan itibaren 81 il ve 923 ilçede uygulanmaya başlandİĞİ hatİrlatİlan açİklamada şunlar kaydedildi:
"İlk etapta 2 milyon 111 bin haneye PTT aracİlİĞİyla 1000 liralİk ödemenin 5 günlük bir takvimde yapİlacaĞİ belirtilmiştir. Ancak yaşadİĞİmİz dönemin özelliĞi kapsamİnda vatandaşlarİmİzİn saĞlİk güvenliklerinin riske atİlmamasİ yönünde sayİn Cumhurbaşkanİmİzİn talimatlarİ üzerine, Aile, Çalİşma ve Sosyal Hizmetler BakanlİĞİmİz, İçişleri BakanlİĞİmİz ile Ulaştİrma ve Altyapİ BakanlİĞİmİzİn ortak deĞerlendirmeleri sonucunda, oluşacak yoĞunluk nedeniyle vatandaşlarİmİzİn saĞlİk güvenliĞini riske atmamak için PTT şubelerinde bahse konu ödemeler yapİlmayacaktİr."
Açİklamada, hak sahiplerine yapİlacak sosyal yardİm ödemelerinin 3 Nisan'dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasİtasİyla kararlaştİrİlan 5 gün içinde kendi ikametlerinde yapİlacaĞİ bildirildi.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim