Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Evdeki Vatandaşlara 'Sanal Ticaret Akademisi' Daveti
Tarih : 2020.03.29  17:48:31
Bakan Pekcan: "Koronavirüs nedeniyle evde kalİnmasİnİ önerdiĞimiz bu dönemde, zamanİn etkin ve faydalİ kullanİmİ açİsİndan, tüm vatandaşlarİmİzİ Sanal Ticaret Akademisi'ne davet ediyorum."

Ticaret Bakanİ Ruhsar Pekcan, tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunduklarİ Sanal Ticaret Akademisi'nden, öĞrencilerden ev hanİmlarİna, esnaf ve sanatkardan kadİn ve genç girişimcilere kadar geniş bir hedef kitlenin yararlanabileceĞini belirterek, "Koronavirüs nedeniyle evde kalİnmasİnİ önerdiĞimiz bu dönemde zamanİn etkin ve faydalİ kullanİmİ açİsİndan, ticaret ile ilgilenen vatandaşlarİmİzİ Sanal Ticaret Akademisi'ne davet ediyorum." dedi.
Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgİnİ nedeniyle vatandaşlara mümkün olduĞu kadar evde kalmalarİnİ önerdiklerine dikkati çekerek, BakanlİĞİn online eĞitim platformu olan ve herkese ücretsiz sunulan Sanal Ticaret Akademisi'nin Kovid-19 nedeniyle evlerinde kalanlara önemli bir fİrsat sunduĞunu ifade etti.
Tamamen kullanİcİ dostu bir öĞrenme ortamİnda sunulan bu eĞitimlere isteyenlerin bilgisayardan isteyenlerin telefondan erişebildiklerine işaret eden Pekcan, hem yeni iş kurmayİ düşünenlerin, ticaretle uĞraşan kişilerin burada yer alan bilgi ve uygulamalarla işini geliştirebileceĞini hem de yeni iş başvurularİnda öz geçmişlerini güçlendirmek isteyenlerin verilecek sertifikalarla iş bulma süreçlerine deĞer katabileceĞini anlattİ.
Pekcan, şu anda temel olarak 3 sertifika programİ geliştirdiklerini belirterek, "İç Ticaret", "Dİş Ticaret" ve "Girişimcilik" ders gruplarİnİ tamamlayan bir kişinin ilgili grup için hazİrlanan sİnavda yeterli puanİ almasİ halinde sertifika alma hakkİ kazandİklarİnİ söyledi.
Platformu 5 Mart'ta kullanİma açtİklarİnİ hatİrlatan Pekcan, "Vatandaşİmİzİn ilgisi yüksek oldu. Henüz bir ay bile olmadan 6 bin 500'ün üzerinde kayİtlİ kullanİcİya ulaştİk, 200'ün üzerinde vatandaşİmİza sertifika verdik. İstatistiklerden görüyoruz ki bu kadar kİsa bir zamanda hedef kitlemize yayİlmayİ başarmİşİz. Kayİt yaptİranlarİn yüzde 22'si öĞrenci, yüzde 19'u girişimci, yüzde 13'ü mühendis, 29'u ise esnaf, sanayici ve tüccar." diye konuştu.

"Arzumuz daha fazla kadİnİn platformu kullanmasİ"

Bakan Pekcan,platformdaki kullanİcİlarİn yüzde 85'inin erkek, yüzde 15'inin ise kadİn olduĞuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Bizim arzumuz daha fazla sayİda kadİn vatandaşİmİzİn bu platformu kullanarak kariyerlerine katkİ saĞlamalarİdİr. Sanal Ticaret Akademimizde 'Türkiye'de bir şirket nasİl kurulur?' konusundan 'Nasİl ihracatçİ olunur?' anlatİmlarİna, 'e-ticaret nedir ve nasİl yapİlİr?' sorusundan Ticaret BakanlİĞİnİn ihracatçİlara saĞladİĞİ desteklere kadar birçok konuda eĞitim ve bilgilendirmeler var. Yeni tip koronavirüs nedeniyle evde kalİnmasİnİ önerdiĞimiz bu dönemde, zamanİn etkin ve faydalİ kullanİmİ açİsİndan, ev hanİmİndan, öĞrencisine, esnaftan, kadİn ve genç girişimcilere tüm vatandaşlarİmİzİ Sanal Ticaret Akademisine davet ediyorum. Vatandaşİmİz, evlerinde kaldİklarİ bu günlerde kendilerini ve işlerini geliştirebilecekleri, kariyerlerine katkİ saĞlayabilecekleri bu platformu tek tİkla, ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir. Bu platform gençlerimizin bileklerinde altİn bilezik olacak."
Bakan Pekcan, hazİrladİklarİ tanİtİm filmleri ile tüm sosyal medya mecralarİnda yer aldİklarİnİ ifade ederek, "Hiçbir kayİt prosedürü olmayan ve ücretsiz faydalanİlabilen akademimiz, 'www. akademi.ticaret.gov.tr' adresinde 7/24 hizmette." dedi.

"81 ilden de ilgi olmasİ bizi memnun etti"

Türkiye'de 81 ilden kullanİcİnİn akademiye kayİt yaptİrdİĞİnİ anlatan Pekcan, tüm illerden derslere kayİt yaptİrİldİĞİnİ görmenin kendileri açİsİndan sevindirici olduĞunu ancak bunu yeterli görmediklerini söyledi.
Pekcan, "Biliyoruz ki girişimci olmak ve şirket kurmak isteyen, dİş ticaret süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olarak ihracatçİ olmak isteyen, e-ticaret yapmak isteyen veya kariyerini geliştirerek iş hayatİnda avantajlİ olmak isteyen geniş bir kesim var. Hedefimiz bu kitleye ulaşmak ve onlarİn faydalanmasİnİ saĞlamak." ifadelerini kullandİ.

şirketleşme ve ihracat yolunda rehberlik

Sanal Ticaret Akademisi ile "Nasİl ihracatçİ olunur?", "İhracatta devlet destekleri", "e-ticaret" gibi pek çok başlİkta hazİrlanan eĞitimler vatandaşlara sunuluyor.
Bakanlİk, akademiyle kİsa vadede profesyonel çalİşma hayatİna başlayan beyaz yakalİlara, öĞrencilere, bir fikri ya da özel ürünü olan ancak mevzuat ve süreçler konusunda bilgi eksiĞi bulunan girişimci, ev hanİmİ ve zanaatkarlara şirketleşme ve ihracat yolunda rehberlik yapmayİ amaçlİyor.
Akademi kapsamİnda şimdilik dİş ticaret, girişimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 konuda sertifika programİ yer alİyor. Her bir programİn zorunlu ve yeterli sayİda seçmeli derslerini tamamlayanlar sİnava tabi tutuluyor, başarİlİ olanlara sertifika veriliyor.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim