Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Türkiye'de Bir İlk! Belde ve Köyler Karantinada..
Tarih : 2020.03.27  17:03:46
Rize'nin Kendirli Beldesi'nde koronavirüs nedeniyle karantina ilan edildi. Beldeye ve bazİ köylere giriş çİkİşlar durduruldu

Rize'nin Kendirli Beldesi ve beldeye yakİn Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri koronavirüs vakalarİnİn önüne geçebilmek için SaĞlİk BakanlİĞİnİn tavsiyesiyle karantina altİna alİndİ.
Rize ValiliĞi'nin duyurusuna göre bu yerleşim yerlerine giriş çİkİşlar denetime tabi tutulacak, giriş çİkİşlara izin verilmeyecek.
Valilik duyurusunda "Yine muhtarlar üzerinde bu bölgede tüm evlerdeki ateş,öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarİmİzİn isimleri alİnacak, akabinde saĞlİk ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri saĞlİk kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alİnacak yada gerekirse hastaneye kaldİrİlacaktİr. Yine vatandaşlarİmİzİn ihtiyacİnİ gideren ve satİş yapan fİrİn,market gibi yerler çok daha sİkİ denetlenecektir," denildi.
Öte yandan 'çok acil ihtiyaçlarİn karşİlanmasİ haricinde ve izin verilenler dİşİnda' sokaĞa çİkİşlar da ikinci bir karara kadar sİnİrlandİrİldİ.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim