Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Maske ve Kolonya İçin Yeni Tedbir!
Tarih : 2020.03.25  17:23:47
Salgİnda en fazla talep artİşİ yaşanan maske, kolonya-dezenfektan ve solunum cihazlarİ için gümrük vergisinde düzenleme yapİldİ. 'Vergi: 0'

Koronavirüs salgİnİ ile mücadele kapsamİnda tedbirler alİnmaya devam ediliyor. Ölümcül salgİnda en fazla talep artİşİ yaşanan maske, kolonya-dezenfektan ve solunum cihazlarİ için gümrük vergisinde düzenleme yapİldİ.
Tek kullanİmlİk tİbbi maske ve solunum cihazlarİnda ilave gümrük vergisi kaldİrİldİ. Ayrİca kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanİlmak üzere ithal edilen dökme etil alkoldeki yüzde 10 gümrük vergisi alİnmayacak.
Tek kullanİmlİk tİbbi maskede ilave gümrük vergisi kalktİ
İthalat Rejimi Kararİna Ek Kararda DeĞişiklik Yapİlmasİna İlişkin Cumhurbaşkanİ Kararİ, Resmi Gazete'de yayİmlanarak yürürlüĞe girdi.  Buna göre, yüzde 20 ilave gümrük vergisine tabi "diĞer hazİr eşya" sİnİflandİrmasİnda tek kullanİmlİk tİbbi maskeler hariç tutulacak.
Kolonya ve dezenfektan üretimine vergi desteĞi
Ticaret BakanlİĞİ tarafİndan yürütülecek İthalat Rejimi Kararİna Ek Karar, Resmi Gazete'de yayİmlanarak yürürlüĞe girdi. Kararla "Nihai Kullanİm Mevzuatİ Kapsamİnda İndirimli Gümrük Vergisi Uygulanacak Tarİm Ürünleri Listesi"ne dökme etil alkol eklendi. Böylece, kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanİlmak üzere ithal edilen dökme etil alkoldeki yüzde 10 gümrük vergisi kaldİrİldİ.
Solunum cihazlarİn ilave gümrük vergisinden muaf
İthalat Rejimi Kararİna Ek Kararda DeĞişiklik Yapİlmasİna İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayİmlanarak yürürlüĞe girdi. Buna göre, "ozonoterapi, oksijenoterapi, aeroterapi, suni teneffüs veya diĞer terapik teneffüs cihazlarİ" sİnİflandİrmasİ kapsamİndaki ventilatör, oksijen konsantratörü ve benzeri solunum cihazlarİnİn ithalatİnda yüzde 13 ilave gümrük vergisi uygulamasİ sonlandİrİldİ.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim