Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Hafter’den şart: Türkiye Askerleri Çİkarsa Hazİrİz
Tarih : 2020.02.21  17:01:39
Rus haber ajansİ RIA'nİn "son dakika" koduyla servis ettiĞi habere göre, Hafter ateşkesin bazİ şartlarİ arasİnda, "Türk askerlerinin bölgeden ayrİlmasİ"nİ gösterdi.

Arap Baharİ sİrasİnda Muammer Kaddafi’nin devrilmesi sonrasİnda kaosun dinmediĞi Libya’da sİcak bir gelişme yaşandİ… Libya’nİn doĞusunu yöneten General Halife Hafter Rus haber ajansİ RIA’ya konuştu.
Libya’da barİş saĞlamak için oluşturulan bütün diplomatik girişimlere itiraz eden ve her toplantİda masadan kalkan General Halife Hafter, ateşkes için hazİr olduĞunu söyledi.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in tanİdİĞİ Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne savaş açan General Hafter, ateşkes için bazİ şartlarİ olduĞunu duyurdu. Hafter, Türk varlİĞİnİn bölgeden ayrİlmasİnİn en önemli şartlardan biri olduĞunu söyledi.
Hafter, “Ateşkes bazİ şartlarİn yerine getirilmesiyle oluşabilir. Suriyeli ve Türk paralİ askerlerinin ayrİlmasİ, Türkiye’den Trablus’a silah yardİmİnİn ve Trablus’a para yardİmİnİn durdurulmasİ bunlardan bazİlarİ” dedi.

Uluslararasİ kamuoyu tarafİndna tanİnan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter’in Trablus’taki limanlara saldİrİ düzenlemesi ve 3 kişinin ölmesine sebep olan saldİrİlarİ sonrasİnda Birleşmiş Milletler’in organize ettiĞi görüşmeleri askİya almİştİ.
şİDDET 2011’DEN BERİ BİTMİYORLibya'da 2011 yİlİnda başlayan iç savaşİn ardİndan uzlaşma ve istikrar saĞlama çabalarİ sonuçsuz kalmİştİ.
Ülke, batİda Trablus merkezli Birleşmiş Milletler tarafİndan tanİnan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile doĞuda Tobruk merkezli General Halife Hafter'e baĞlİ gruplar arasİnda iktidar çatİşmalarİna sahne oluyor. Libya'nİn büyük oranda çöl olan güney kesimlerinin kontrolü ise yerel aşiretlerin elinde.
Hafter'e baĞlİ güçler nisan ayİndan bu yana Trablus'a doĞru ilerlemeye çalİşİyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti, geçen haftalarda Türkiye'den asker desteĞi istedi. Türkiye de Libya'ya asker göndermeye başladİ. Hafter'e baĞlİ güçlerin BAE, Mİsİr ve Suudi Arabistan tarafİndan desteklendiĞi öne sürülüyor.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim