Bugün; 19 Mart 2024, Sal
Enerji Verimlilik Yatİrİmlarİna Destek Talebi
Tarih : 2020.01.18  18:59:03
İSO Başkanİ Bahçİvan: "Enerji verimliliĞi yatİrİmlarİ sermaye gerektiriyor. Desteklerin sanayimiz için cazip hale getirilmesinin, enerji verimliliĞi hedeflerine ulaşmasİna büyük faydasİ olacaktİr"

İstanbul Sanayi Odasİ (İSO) Yönetim Kurulu Başkanİ Erdal Bahçİvan, "Türkiye'nin enerji tüketimi arttİkça enerji verimliliĞi her zamankinden daha fazla deĞer kazanİyor." dedi.
İSO'nun geleneksel çevre ve enerji ödülleri kapsamİnda bu yİl ikincisini düzenlediĞi Enerji VerimliliĞi Ödülleri törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanİ Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardİmcİsİ Alparslan Bayraktar, İSO Yönetim Kurulu Başkanİ Erdal Bahçİvan, BeyoĞlu Belediye Başkanİ Haydar Ali Yİldİz ve çok sayİda sanayici katİldİ.
Ödül töreninde konuşan Bahçİvan, Enerji VerimliliĞi ödülleri ile toplumsal farkİndalİk yaratmayİ amaçladİklarİnİ söyledi.
Bahçİvan, şunlarİ kaydetti:"Enerji, arzu ettiĞimiz yüksek ve sürdürülebilir büyüme ile toplumsal refah artİşİ için çok önemli bir role sahip. Türkiye'nin enerji tüketimi arttİkça enerji verimliliĞi her zamankinden daha fazla deĞer kazanİyor. Sürdürülebilir kalkİnmanİn ve rekabetçiliĞin en temel unsurlarİndan enerji verimliliĞi, kaynaklarİn doĞru kullanİlmasİnİn kendini göstereceĞi en önemli alanlardan biri. Kaynaklarİ kİt olan bir ülke olarak, enerji verimliliĞini doĞru modellersek buradan kaynak yaratabiliriz ve böylece ülkemiz kazanİr.
Enerji verimliliĞi yatİrİmlarİ sermaye gerektiriyor. Türkiye'de uygulanan teşvikler de belli bir düzeyde sanayiciye destek oluyor. Bu desteklerin sanayimiz için cazip hale getirilmesinin, enerji verimliliĞi hedeflerine ulaşmasİna büyük faydasİ olacaktİr. Yenilenebilir enerji, öz kaynaklarİmİzİn kullanİlmasİ, enerji ithalatİmİzİn azaltİlmasİ yoluyla ödemeler dengesinin iyileştirilmesi, üretim sürecinde enerji girdi maliyetlerini düşürmesi ve çevresel etkilerinin az olmasİ sebebiyle büyük önem arz ediyor."
Sanayinin enerji ihtiyacİnİn sürekli, kaliteli ve uygun maliyetle karşİlanmasİnİn, üretimin devamİ için elzem olduĞunu belirten Bahçİvan, tüketicilerin elektriklerini tamamen yenilenebilir enerjiden karşİlamak istemeleri halinde kullanİlabilecek yeni bir tarife modelinin çalİşİldİĞİnİ ve bu mevzuatİn da en kİsa sürede yayİmlanmasİnİ beklediklerini ifade etti.
Bahçİvan, ayrİca yapİmİ planlanan iki nükleer güç tesisinin tedarik sisteminde yer almak isteyen firmalarİn bireysel çabalarİnİn yetersiz kaldİĞİnİ, nükleer sanayi sektörü oluşturulmasİ adİna ulusal bir plan ve program dahilinde kamu tarafİndan finanse edilerek yerli sanayiyi destekleyecek ve yönlendirecek bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduĞunu söyledi.
Bahçİvan, 2019 yİlİnda Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanlİĞİ'nİn atmİş olduĞu önemli ve stratejik adİmlara şahit olduklarİnİ söyledi.
İstanbul Sanayi Odasİ olarak Türkiye'nin ekonomik, toplumsal, çevresel, kültürel ve bilimsel konularİnda çözüm arayİşlarİnİn parçasİ olmaya dayalİ bir sorumluluk almasİnİ benimsediklerini kaydeden Bahçİvan, enerji ve ekonomik gelişmeler birbirinden asla ayrİlamaz. Bu baĞlamda zorlu iki yİlİ geride bİraktİklarİnİ belirtti.

"Büyük Ölçekli İşletme Enerji VerimliliĞi Projesi" kategorisinde birinci TÜPRAş İzmir Rafineri

İstanbul Sanayi Odasİ’nİn (İSO) Enerji VerimliliĞi Ödüllerinde, "Büyük Ölçekli İşletme Enerji VerimliliĞi Projesi" kategorisinde birinciliĞe U-7000 Revamp ile Enerji Tasarrufu projesiyle TÜPRAş İzmir Rafineri layİk görülürken, ikinci Yüksek Verimli Buz SoĞutmalİ Vakum Sistemi ile Enerjide Sürdürülebilirlik projesiyle Besler Gİda, üçüncü Atİk Isİnİn Isİ Pompasİ Kullanİlarak Sİfİr Ayakiziyle Geri Kazanİlmasİ projesiyle Tofaş, dördüncü şişecam Enerji İzleme Sisteminde Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti Uygulamasİ projesiyle Türkiye şişe ve Cam Fabrikalarİ A.ş., beşinci ise Elektrik, DoĞalgaz Kaynaklarİnİn Verimli Kullanİlmasİ projesiyle Organik Kimya Sanayi ve Ticaret Aş oldu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim