Bugün; 19 Mart 2024, Sal
KİlİçdaroĞlu: ÖĞretmenlik Meslek Kanunu Çİkarİlmalİ
Tarih : 2020.01.18  18:36:29
CHP Lideri KİlİçdaroĞlu, ÖĞretmenlik Meslek Kanunu diye ayrİ bir yasa olmasİ gerektiĞini belirterek, "Biz öĞretmenlerimizin ay başİnİ nasİl getireceĞini düşünmemesini istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu, partisinin düzenlediĞi EĞitim Çalİştayİ'nda konuştu. KİlİçdaroĞlu konuşmasİna başlamadan önce, dün akşam yaşamİnİ yitiren Rahşan Ecevit'i rahmetle andİ. KİlİçdaroĞlu, "Ecevit'in kader arkadaşİ, yol arkadaşİ, sevgiyi, saygİyİ, dostluĞu bize öĞretmiş olan aktördü rahmetli Rahşan Ecevit. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisini yarİn netleştiyse sonsuzluĞa uĞurlayacaĞİz" dedi.

BETÜL KAÇAR NASA EKİBİNDE

Türk bilim insanİ Doç. Bütül Kaçar'İn NASA ekibine alİndİĞİnİ anİmsatan KİlİçdaroĞlu, "Betül Kaçar. Bizim yetiştirdiĞimiz bir deĞer. Bir bilim insanİ. Amerika’da NASA’ya dahil edildi. Orada çalİşmalara katİlacak. AttİĞİ tweette şunu söylüyor: 'Cumhuriyetin çocugu diye hitap etmişsiniz bana, ne kadar anlamli. Borcumuz biz kadİnlara eĞitim firsatİ ve eşitliĞi veren Cumhuriyet'e. Keşiflerimiz tüm insanliĞa hediye' diyor. Ben de Cumhuriyet'in sayesinde okudum. Fİrsat eşitliĞi sunuldu bize. Bugün Cumhuriyet'i kuranlarİn sayesinde bugün biz belli yerlere gelebiliyoruz" diye konuştu.
KİlİçdaroĞlu konuşmasİndan öne çİkan bölümler şöyle:
Kapsayİcİ ve eşitlikçi bir eĞitimden yanayİz. EĞitimin temelinde merak vardİr. Merakİ sorgulamayla yan yana getirdiĞimizde çocuklarİmİza yaşatmİş oluruz. Farklİ bilgi parçacİklarİnİ birleştirerek sorunlarİ çözmeliyiz. Buluş ve inovasyon. EĞer eĞitim süreci içinde merakİ bilimle yanyana getirebilirsek bir şeyleri başarabiliriz. ÖĞrenciler aldİklarİ bilgileri arkadaşlarİyla paylaşabilmeli. O çocuklarİn gözlerinde umut var, sorgulama var. Çocuk neyi nasİl sorgulayabileceĞini, soru sorduĞunda önünde engel olmayacaĞİnİ bilmeli. EĞitimle çok deĞerli bilgileri elde ediyorsunuz. Yaşam boyu eĞitimi hayatİmİzİn en önemli faktörlerinden biri haline getirmeliyiz. Peki yaşam boyu eĞitime bizim bakanlİĞİmİz yani MEB, siyasal iktidarlar gerektiĞi önemi, desteĞi verdiler mi? Adİna Milli EĞitim BakanlİĞİ diyoruz. EĞitim partiler üstüdür. EĞitim milli olmak zorundadİr. Milli olmak; kendi deĞerlerimizi evrensel deĞerlerle buluşturmak demektir. O zaman bakanlİk çok deĞerli nesilleri yetiştirmiş olur. Bakan’a, Başbakan’a göre eĞitim sistemi deĞişirse çocuklar denek olarak kullanİlmİş olur. LGS, OKS, SBS, TEOG... Alfabede neredeyse harf kalmayacak. 4+4+4 sistemi nasİl geldi? Bana söyler misiniz böyle bir eĞitim sistemi olur mu? Bakanlar Kurulu’nda tartİşİlmadİ, kanun teklifini veren 5 Milletvekilinin hiçbiri eĞitimci deĞil. EĞitimci olmayanlar eĞitim sistemini belirliyor. Bütün öĞretmenlerin karşİ çİkmasİ gerekirdi. Ben sadece kendi çocuĞumu düşünürsem olmaz. Benimle aynİ siyasi görüşü paylaşmayanlarİn da çocuĞunu düşünüyorum. Sonuçlarİ ne oldu? Üniversite sİnavlarİnda sonuçlarİ gördük. 2014 yİlİnda bir gecede binlerce okul yöneticisi deĞişti. Niçin? Mevcutlarİn siyasi görüşü farklİ diye. Siyasi tercihlere göre eĞitim olmaz. EĞitim bilimseldir,laiktir. Biz böyle baktİĞİmİz zaman eĞitim sistemini evrensel deĞerlerle buluşturmuş olacaĞİz.
ÖĞretmenlere bir anlamda ekonomik olarak azap yaşatİyoruz. ÖĞretmen de düşünecek, sorgulayacak. Farklİ düşündü diye onu alİp üniversiteden atarsanİz KHK ile bu doĞru deĞil. Hangi demokrasiden bahsediyoruz?
Verirsiniz TOKİ’ye görev, her üniversitenin yanİna yurtlar yaparsİnİz. Anneler babalar güven içinde çocuklarİnİ şehirlere gönderirler. Bu bile yapİlmİyor.
ÖĞretmenler sİradan bir devlet memuru deĞildir. Devlet memurlarİnİ farklİ gördüĞüm için söylemiyorum bunu, öĞretmene verdiĞimiz deĞerden dolayİ söylüyorum. 
ÖĞretmen sadece sabah işe gidip akşam dönen kişi deĞildir. ÖĞrencinin sorununu beyninde taşİyan kişidir. ÖĞretmenlik Meslek Kanunu diye ayrİ bir yasasİ olmasİ gerekir. 3600 ek gösterge öĞretmenlere derhal verilmelidir.
Böylece öĞretmen emekli olduĞunda da aynİ yaşam standardİnİ göstermeli. 24 Kasİm’da bütün öĞretmenler seviniyor. O gün bizim öĞretmenleri ödüllendirmemiz gerekir. Birer maaş ikramiye vermemiz gerekir.
Biz çocuklarİmİzİn dünyayİ sorgulamasİnİ istiyoruz. Biz çocuklarİmİzİn soru sorarken engellenmemesini istiyoruz. Biz çocuklarİmİzİn saĞlİklİ beslenmesini, barİnmasİnİ istiyoruz ve biz öĞretmenlerimizin ay başİnİ nasİl getireceĞini düşünmemesini istiyoruz.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim