Bugün; 19 Mart 2024, Sal
Konya, Yüksek Katma DeĞerli Üretime Odaklanİyor
Tarih : 2020.01.17  17:43:53
KSO Başkanİ Kütükcü, Konya'nİn yüksek katma deĞerli üretime odaklanan yeni bir sİçramanİn eşiĞinde olduĞunu söyleyerek, Konya ile iş yapanİn her zaman kazanacaĞİ mesajİnİ verdi.

Konya Sanayi Odasİ ve Konya Ticaret Odasİ’nİn desteklediĞi TOSYÖV, KOSGEB ve KGF tarafİndan düzenlenen 'KOBİ'lere, Girişimcilere SaĞlanan Destekler ve Finansal Olanaklar' paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Konya Sanayi Odasİ Başkanİ Memiş Kütükcü, Konya'nİn yüksek katma deĞerli üretime odaklanan yeni bir sİçramanİn eşiĞinde olduĞunu söyleyerek, Konya ile iş yapanİn her zaman kazanacaĞİ mesajİnİ verdi.
Konya Sanayi Odasİ konferans salonunda yapİlan toplantİya Konya Sanayi Odasİ Başkanİ Memiş Kütükcü, Meclis Başkanİ Tahir Büyükhelvacİgil, TOSYÖV Başkanİ Nezih Kuleyin, Konya Ticaret Odasİ Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, KOSGEB Başkan Yardİmcİsİ Ahmet AkdaĞ, KGF Genel Müdür Yardİmcİsİ Caner TeberoĞlu, DenizBank Genel Müdür Yardİmcİsİ Murat Kulaksİz ile çok sayİda sanayici katİldİ. 

Türkiye'de çok özel bir örnek

KOBİ'lere verilen desteklerin anlatİldİĞİ toplantİnİn açİlİşİnda konuşan Konya Sanayi Odasİ Başkanİ Memiş Kütükcü, Konya'nİn Türk sanayisine lokomotiflik yapan şehirlerden biri olduĞunu, 2 milyar dolarİ aşan ihracat gerçekleştirildiĞini vurguladİ. Konya'nİn yüksek katma deĞerli üretime odaklanan, yeni bir dönemin eşiĞinde olduĞunu aktaran Kütükcü, "Konyalİ sanayicilerimizin 50 yİllİk sanayi mücadelesi artİk Konya’yİ daha stratejik bir geleceĞe taşİyor. 24 Konyalİ girişimcimizle Aselsan, Konya’da Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikasİ’nİ kuruyor. şu anda arazide çalİşmalar devam ediyor. Bu süreç devam ederken, şehrimizin nitelikli üretim kapasitesini artİracak yeni bir gelişme daha yaşadİk. Aselsan yatİrİmİnİn da bulunduĞu 1 milyon 581 bin metrekarelik alan Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildi. Burada da yüksek teknoloji üreten yatİrİmlar hayata geçecek. Konya Organize Sanayi Bölgemizin 5. kİsİm genişleme bölgesinde son bir yİlda yaptİĞİmİz 102 tahsisin 3'te birinin inşaat faaliyetine başlamİş olmasİ da, Türkiye'de çok özel bir örnek" diye konuştu. Konuşmasİnda Model Fabrikaya da deĞinen Kütükcü, model fabrikanİn çalİşmalarİnİn Konya Ticaret Odasİ'nİn yürütücülüĞünde, Konya Sanayi Odasİ, Konya Ticaret Odasİ ve Konya OSB'nin ortak projesi olarak devam ettiĞini kaydetti. 

KOBİ'lerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz

Daha sonra konuşan TOSYÖV Başkanİ Nezih Kuleyin de, vakİflarİnİn KOBİ'lerin sorunlarİnİn çözümü için kurulduĞunu, bu baĞlamda KOBİ'lerin desteklenmesine büyük önem verdiklerini, ülkenin birçok yerinde KOBİ'ler ile bir araya gelerek toplantİlar organize ettiklerini söyledi. KOBİ'lerin her sorununu dert edindiklerini bunlara çözüm bulabilmek için de KOBİ Akademi uygulamasİnİ hayata geçirdiklerini ifade eden Kuleyin, burada işletmelere dİş ticaret, uygulamalİ girişimcilik eĞitimleri verdiklerini bildirdi. Konuşmasİnda Türkiye'nin yerli üretim ile uluslararasİ pazarlarda çok önemli bir konumda yer alacaĞİna inandİĞİnİ aktaran Kuleyin, devlet desteklerinin de bu anlamda büyük katkİ saĞlayacaĞİnİ sözlerine ekledi.
Konya, 2020'de daha çok üretecek, daha çok ihracat yapacak
Konya Ticaret Odasİ Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş da,  konuşmasİnda Anadolu ekonomisinin canlandİĞİna vurgu yaparak, "Türkiye'de artİk ekonomi denince akla sadece İstanbul ve çevresi gelmiyor. Ülkemizde ekonomik olarak yeni güç merkezleri yükseliyor. Tüm bunlarİn sİrrİ güven, istikrar, moral ve motivasyondur. Konyalİ müteşebbisin gerektiĞinde devleti ve milleti için üstlendiĞi sorumluluk takdire şayandİr. Konya iş dünyasİ olarak 2020'de daha çok üreterek, ihracat yaparak, ülkemize yeniden yüksek büyüme temposu kazandİrmayİ hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

KOBİ'ler işletmelerin yüzde 99.89'unu oluşturuyor

Son olarak konuşan KOSGEB Başkan Yardİmcİsİ Ahmet AkdaĞ ise, Türkiye'de işletmelerin yüzde 99,89'ünü KOBİ'lerin oluşturduĞunu söyledi. AkdaĞ, "Ülkemizde oluşmuş olan istihdamİn yüzde 74'ünü KOBİ'ler oluşturuyor. Cironun yüzde 66’sİnİ, yatİrİmlarİn yüzde 58'ini, ihracatİn yüzde 56'sİnİ KOBİ'ler yapİyor.  KOSGEB olarak biz de KOBİ'lerimizi desteklemeye devam edeceĞiz. Destek programlarİ ile cari açİĞİ azaltmayİ ve ithal ürünlerin yerlileştirilmesine katkİ saĞlamayİ amaçlİyoruz" dedi.KGF Genel Müdür Yardİmcİsİ Caner TeberoĞlu da, Konya'nİn tarİm, ticaret ve sanayileşmede büyük gelişmeler kaydeden bir il olduĞuna vurgu yaparak, verdikleri destekleri anlattİ. Konuşmalarİn ardİndan panele geçildi. Panelde işletmelere verilen destekler hakkİnda bilgi verildi.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim