Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
CHP'li Faik Öztrak: ‘Libya Konusunda Endişeliyiz’
Tarih : 2020.01.06  17:25:20
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan'İn Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin yaptİĞİ açİklamalara cevap verdi.

Libya’nİn Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Türkiye arasİnda yapİlan güvenlik anlaşmasİ çerçevesinde Libya’ya asker gönderilmesiyle ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan’İn Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin yaptİĞİ açİklamalara cevap verdi.
‘ASKERLERİMİZ NE YER NE İÇER BİLEN YOK!’
Türkiye’nin çözmesi gereken ciddi problemleri olduĞunu belirten Faik Öztrak, “Askerlerimiz ne yer ne içer bilen yok. Ama yüzlerce Suriyeli sİnİra dayanİyor. Gözlem kuleleri bu göçleri neden engelleyemiyor. 2010’a girerken bu sorunlar yoktu. Bugün iktidar çok aĞİr Suriye ve Suriyeli sorunu bİraktİ. Torunlarİmİz hatta onlarİn çocuklarİ bile bu bedeli ödeyecek. Türkiyenin DoĞu Akdenizde yalnİzlaştİrİlmasİnİ doĞru bulmadİĞİmİzİ söylemiştik” dedi.
‘CUMHURBAşKANI’NIN TARİH DERSİNİ GÜLEREK İZLEDİK!’
Parti Sözcüsü Öztrak ayrİca Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’İn Atatürk çİkİşİna da cevap verdi:
“Dün ErdoĞan’İn Gazi Mustafa Kemal konusunda bize tarih dersi vermesini gülerek izledik. Kahraman bir subay olarak Atatürk o gün vatan topraĞİnİ savunuyordu. Gerçekten Libya konusunda endişeliyiz. Libyada bir an önce BM barİş gücünü çaĞİrİn dedik ama dinlemiyorlar.”

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim