Bugün; 28 Mart 2024, Perembe
Libyalİ Komutandan Türk Gemileri İçin Vur Emri
Tarih : 2019.12.11  17:25:04
Libya'da Hafter güçlerine baĞlİ donanmanİn komutanİ Faraj el Mahdawi, Türkiye'yle ilgili ortalİĞİ karİştİracak ifadeler kullandİ. Mahdawi, Türk gemileri için vur emri aldİĞİnİ söyledi.

Türkiye geçtiĞimiz günlerde Güney Kİbrİs Rum Yönetimi ile Yunanistan’İn, ABD ve Avrupa BirliĞi’ni de arkasİna alarak DoĞu Akdeniz’i tek taraflİ olarak ‘paylaşma' çalİşmalarİna karşİ hamle yapmİş ve Libya ile masaya oturmuştu.
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlİk Konseyi Başkanİ Fayez Al Sarraj ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, ‘deniz yetki alanlarİnİn sİnİrlandİrİlmasİ' anlaşmasİ imzalamİştİ.
O anlaşmanİn ardİndan hem Yunanistan’dan hem de Güney Kİbrİs’tan birbiri ardİna açİklamalar gelmişti. Yunanistan Libya Büyükelçisi’ni sİnİr dİşİ ederken, Türkiye’yi de yapİlan anlaşma nedeniyle BM’ye şikayet etmişti.

‘HAFTER’DEN EMİR ALDIM’

Yaşananlarİn ardİndan bir sİcak gelişme de Libya cephesinden geldi. Libya’da ülkenin doĞusunu kontrol altİnda tutan ve Türkiye’yi düşman olarak gören General Hafter’e baĞlİ donanmanİn komutanİndan skandal bir açİklama geldi.
Yunan medyasİna konuşan Faraj el Mahdawi, Türkiye’yi tehdit ederek, ‘bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batİrma emri aldİĞİnİ’ söyledi. Greek Reporter’İn aktardİĞİna göre Mahdawi, “Hafter’den emir aldİm. Türk arama gemileri varİr varmaz onlarİ batİracaĞİm” dedi.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim