Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Mansur Yavaş'tan Gökçek'e Dinozor Göndermesi
Tarih : 2019.12.07  17:18:39
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanİ Manzur Yavaş, Ankara’daki otobüs sayİsİnİn yİllar içinde azaldİĞİnİ ifade ederken, “Otobüs alacaklarİna dinozor almİşlar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanİ Mansur Yavaş, Hacettepe Üniversitesi’nde öĞrencilerle buluştu.
Hacettepe Ekonomi TopluluĞu’nun düzenlediĞi söyleşide Başkan Yavaş’a, öĞrencilere yapİlan anket sonucu belirlenen sorular soruldu. ÖĞrencilerden büyük ilgi gören Başkan Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalİşmalarİ hakkİnda bilgi verirken, öĞrencilere kariyer tavsiyesinde bulundu.
Hacettepe Üniversitesi ÖĞretim Görevlisi Erdal Arslan moderatörlüĞünde gerçekleşen söyleşide Başkan Yavaş, şu deĞerlendirmelerde bulundu:
“Ankara için yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Artİk gökdelenleri, betonlarİ bir kenara bİrakİn, bunlar karİn doyurmuyor. Bunlarİn kente, trafiĞe hatta saĞlİĞİmİza ve iklime verdiĞi zarar hesap edildiĞinde yararlİ şeyler olmadİklarİ görülüyor. Seçimlerde ortaya koyduĞumuz projelerin içeriĞi incelendiĞinde hepsinin insana dokunan projeler olduĞunu görüyorsunuz. ‘En büyük projeniz nedir?’ diye sorduklarİ zaman ‘Bizim çİlgİn projemiz yok. Tek projemiz; Ankara ekonomisini ayaĞa kaldİrmak, fakir sayİsİnİ azaltmak, daha çok istihdam saĞlamak, üretim yapmak’ diyoruz. şimdi de bunlarİ hayata geçirmeye çalİşİyoruz. Tek amacİmİz, kentteki insanlarİn çektiĞi sİkİntİlarİ çözmek. Ufak dokunuşlarla bunlarİ yapmak.”

“ANKARA’DA ÇOK şEY DEĞİşTİ”

Büyükşehir Belediye Başkanİ seçildikten sonra kentte neler deĞiştiĞi sorulan Başkan Mansur Yavaş, şöyle konuştu:
“Çok güzel bir soru… Muhalefet hala ‘Sen geleli 6-7 ay oldu, ne kadar asfalt yaptİn? Biz şu kadar asfalt yapmİştİk’ diyor. Aslİnda, Ankara’da çok şey deĞişti. Gelir gelmez saydamlİĞİ ve şeffaflİĞİ ortaya koyduk. İhaleleri kameralar önünde yapİyoruz, herkes görüyor ve ona göre itiraz ediyor. Düşünün bir boru ihalesini yüz binler izledi. Biz Ankaralİlardan aldİĞİmİz vergileri nereye harcadİĞİmİzİ göstermek istedik. şimdi elektronik ihale sistemi için çalİşmalarİmİzİ sürdürüyoruz. Bunlar çok önemli zihniyet deĞişimleri Türkiye için.
atİlİmcİ bir yönetim anlayİşİnİ benimsedik. Çeşitli konularda çalİştaylar yaparak, uzmanlarİn önerilerini dinledik. Muhalefetin çok rahatsİz olduĞu bir durum daha var; tasarruflar ve hesap verebilirlik. Bunlar çaĞdaş dünyada olmasİ gereken şeyler. Çünkü sizin paranİzİ harcİyoruz, kuruşunun bile nereye gittiĞini bilmeniz gerekiyor. Tasarruf ediyoruz ama muhalefet bunu bir kenara koyduĞumuzu düşünüyor ve buradan yap yatİrİmlarİnİ diyor. Sadece 400 milyon eskiden kalma borcumuz var. Hacizler yaĞİyor. Bir yandan bunlarla boĞuşuyoruz, diĞer yandan yatİrİm yapmaya çalİşİyoruz.”

“OTOBÜS ALACAKLARINA DİNOZOR ALMIşLAR”

“ANKAPARK’a harcanan para asgari, 750 milyon dolar” diyerek açİklamalarİnİ sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanİ Mansur Yavaş, şu bilgileri verdi:
“Bunu eskiyi kötülemek için söylemiyorum. Projesi olmayan bir şeye bu kadar para yatİrİldİ. Neler olacaĞİ önceden planlanmadİ, akİllarİna ne geldiyse onu yaptİlar. Üniversiteler, meslek odalarİ karşİ çİktİ. Herkes karşİ çİktİ. Ama projenin yapİlmasİna bir kişi karar verdi. EĞer uzmanlara sorulsaydİ, bu kadar para buraya harcanmamİş olacaktİ.
Bu örnek bile, belediye başkanİnİn tek başİna karar vermemesi gerektiĞine iyi bir örnek. Mesela, 2010 yİlİnda belediyenin 1940 otobüsü varmİş. 2014 yİlİnda seçim oldu, Ankara’nİn çevresi genişledi. 17 ilçe daha katİldİ, nüfus arttİ. Aradan 10 yİl geçiyor, 2020’ye geldiĞimizde otobüs sayİsİ 1540. Günlük 40 tanesi bakİma gidiyor. Çevre ilçelere verilenlerle beraber 1330 otobüs kalİyor. Biz bunlarla hizmet vermeye çalİşİyoruz. En son alİm 2013 yİlİnda olmuş, yaş ortalamasİ 10,5. Otobüs alacaklarİna dinozor almİşlar. Bence, şehrin öncelikleri yaşayanlarla birlikte tespit edilmeli, onlara sorulmalİ. İşte bu bakİş, Ankara için en önemli proje.”

Başkan Yavaş, “Başarİnİzdaki en büyük etken nedir?” sorusuna ise; “Belediye başkanİ şehrin ufkunu çizmeli. Var olan deĞerini ortaya çİkarmalİ ve her şeyden önce şehrini zenginleştirmenin, insanlarİ mutlu etmenin yolunu aramalİ. Kenti, vatandaşlarla birlikte yönetmeli… Bir şehir için, bir kişi asla kendi başİna karar veremez” cevabİnİ verdi.

“KÖYLÜ ZENGİNLEşECEK”

Ankara’nİn dİş ilçeleriyle ilgili projeleri de sorulan Başkan Yavaş, “Kİrsal kalkİnma projelerimiz var. Polatlİ’da soĞan var, Beypazarİ’nda havuç var, Ayaş’ta domates var. Ankara’nİn her yerinde tarİm var, üretim potansiyeli var. Üretimi yapmayİ bilenler var. Köylerdeki vatandaşlara sözleşmeli üreticilik yaptİracaĞİz. Halk Market dediĞimiz projemizle üreticiden aldİĞİmİzİ tüketiciye sunacaĞİz. Çayyolu’nda da olacak Halk Market, Mamak’ta da… İhtiyaç sahipleri onlara daĞİttİĞİmİz kartlarla gidip uygun fiyatlİ alİşveriş yapabilecek. Köylü zenginleşecek, Ankaralİlar ihtiyaçlarİnİ ucuza alacak. Kart sistemi kullanamayanlar için de gİda yardİmlarİmİz devam edecek. Bu aslİnda büyük bir organizasyon, bir iki aya başlamİş olacaĞİz” ifadelerini kullandİ.

PARKLARDA DAHA AZ BETON DAHA ÇOK YEşİL ALAN

Ankara’da yeşil alanlarİn artİrİlmasİ konusunda çalİştİklarİnİ belirten Başkan Yavaş, “İnsanlarİn aileleri ve komşularİyla, bir engel olmaksİzİn, evlerine yakİn yerlerde yeşil alanlara ulaşmalarİnİ saĞlamalİyİz. Bu konuda çalİşmalarİmİzİ sürdürüyoruz. Daha az betonun, daha çok yeşilin olduĞu parklar planlİyoruz” dedi.
 Kurtuluş Parkİ’nİn etrafİndaki yapİlaşma nedeniyle kontrol edilemediĞini ve insanlarİn rahatça vakit geçiremediĞini söyleyen Başkan Yavaş, “TED, Hacettepe ve Ankara üniversiteleri ‘Bize verin’ dedi. Orayİ öĞrencilerin kullanabileceĞi bir alan haline getirmek istediler. Ben de sİcak bakİyorum bu duruma, üniversiteler bakarsa orayİ da kurtarmİş oluruz” diye konuştu.
Moderatör Erdal Arslan’İn üniversite öĞrencilerine su indirimi ve kampüslerde sİcak çorba ikramİnİ hatİrlatarak, “Üniversite öĞrencileri için başka ne tür projeleriniz var?” sorusu üzerine Başkan Yavaş, şu açİklamalarda bulundu:
“Su indirimi ve kampüslerde çorba ikramİ dİşİnda yapacaklarİmİz artİk sürpriz olsun. Yeni bir mobil uygulamamİz var, bu uygulamayla ilgili sürprizlerimiz olacak. Bu uygulama gençlerimizin hayatİnİ çok kolaylaştİracak. İçinde birçok şey olacak, sanat ve spor etkinlikleri bildirilebilecek. En büyük desteĞimiz onlarİn rahat bir eĞitim hayatİ geçirmeleri için olur. Sİkİntİlarİnİ ortadan kaldİrmamİz, bilgiye ulaşmalarİnİ kolaylaştİrmamİz olur. Gençlerin ne istediĞini iyice anlamamİz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Bunu da bu mobil uygulama aracİlİĞİyla yapabileceĞimize inanİyorum. Burs vermek isteyenlerle ihtiyacİ olan öĞrencileri buluşturduĞumuz bir projemiz var. Ayrİca, konserler, duvar boyama etkinlikleri, robot yarİşmalarİ, PubG turnuvalarİ, spor turnuvalarİ gibi taleplerini karşİlamaya hazİrİz.”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanİ Mansur Yavaş, “Çalİşİn ve işinizde iyi olun. Başarİ kendiliĞinden geliyor. Bİkmamak, pes etmemek lazİm…” sözleriyle öĞrencilere tavsiyede de bulundu.

REKTÖR ÖZEN VE ÖĞRENCİLERDEN TEşEKKÜR

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Başkan Yavaş’İn talimatİyla öĞrencilerin yaşadİĞİ ulaşİm sorununun çözüldüĞüne dikkat çekerek, “Atatürk’ün kurduĞu ve başkent yaptİĞİ Ankara’nİn adİna ve şanİna layİk bir büyükşehir olacaĞİna dair duyduĞum güveni ifade eder, size bir kez daha teşekkür ederim” derken, Hacettepe Üniversitesi öĞrencileri de ulaşİm sorunlarİnİ çözen ring otobüsleri için Başkan Yavaş’a teşekkür etti.
ÖĞrencilerin yoĞun ilgi gösterdiĞi Başkan Yavaş, “Bu sorununu çözmek için belediye başkanİ olmaya gerek yok, herhangi bir insan sİkİntİyİ gördüĞünde çözülmesi gerektiĞini düşünüyordu zaten. Bu bir lütuf falan deĞil, insan olarak görevimiz. Gençleri okutmaktan, onlara güvenmekten başka yapabileceĞimiz bir şey yok. Bizi gençler kurtaracak” dedi.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim