Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Yeni Vergi Düzenlemesi İle Cezalara İndirim Geldi
Tarih : 2019.11.22  17:28:23
Yeni vergi düzenlemesi ile birlikte vergi ödememe nedeniyle kesilen cezalara, ilk kez işlenip işlenmediĞine bakİlmaksİzİn yüzde 50 oranİnda indirim yapİldİ.

Dijital Hizmet Vergisi ile Bazİ Kanunlarda ve 375 Sayİlİ Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) DeĞişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 
Bu teklifin kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'nin 3 yeni vergisi daha oldu. Aynİ teklifle vergi cezalarİna da indirim geldi.
YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILDI
Vergi ziyaİ cezalarİnda ilk kez işlenip işlenmediĞine bakİlmaksİzİn indirim oranİ yüzde 50 olarak belirlenecek. Uzlaşma halinde ödenecek vergi ziyaİ cezasİ için yüzde 25 indirimden yararlanİlmasİna imkan saĞlanacak.

İdareyle mükelleflerin vergiler ve cezalarla ilgili her aşamada anlaşabilmesi, vergi ihtilaflarİnİn süratle çözümlenebilmesi ve yargİ mercilerinin iş yüklerinin azaltİlmasİ amacİyla Vergi Usul Kanunu'nda "Kanun yolundan vazgeçme" başlİĞİyla yeniden düzenleme yapİlacak.
Bu kapsamda, yargİlama aşamasİnda mükelleflerin istinaf veya temyiz yolundan vazgeçmeleri halinde verilen karara göre, dava konusu edilen verginin veya cezanİn bir kİsmİ ya da tamamİndan vazgeçilmesi ve idarece de ihtilaflarİn sürdürülmemesi yönünde düzenleme yapİlİyor. Bu şekilde tahakkuk eden vergi ve cezalarİn, vadesi geçirilmeksizin gecikme faiziyle ödenmesi halinde ayrİca indirim yapİlacak.
Vergi Usul Kanunu kapsamİnda sahte veya muhteviyatİ itibarİyla yanİltİcİ belge kullanma fiilinin işlenmiş olabileceĞine dair hakkİnda ön tespite ilişkin yazİ tebliĞ edilen mükelleflerin, süresinde beyanname vermeleri durumunda kesilen yüzde 20 oranİndaki vergi ziyaİ cezasİ, uzlaşma kapsamİ dİşİnda tutulacak.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim