Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
'BoĞaz ve Çevresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin'
Tarih : 2019.11.03  17:51:30
İmamoĞlu: “BoĞaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir. Nokta!”

Dünyanİn iki kİta arasİnda koşulan tek spor olayİ Vodafone 41. İstanbul Maratonu, “İstanbul Senin. Durma Koş” sloganİyla koşuldu.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan maratonun startİnİ veren İBB Başkanİ Ekrem İmamoĞlu, bununla kalmadİ ve sporcularİ yalnİz bİrakmadİ.
Altunizade’den 15 Temmuz şehitler Köprüsü’nün Avrupa çİkİşİna kadar zaman zaman yürüyen zaman zaman da koşan İmamoĞlu kah kucaĞİna verilen bebeĞi sevdi kah da vatandaşlarla birlikte horona durdu.

 İmamoĞlu, gazetecilerin sorularİnİ da köprü üzerinde yanİtladİ. İmamoĞlu’na son günlerde konuşulan, “İBB’nin elinden BoĞaz’la ilgili bazİ yetkilerin alİnacaĞİ” yönündeki tartİşma hatİrlatİldİ. İmamoĞlu’nun bu hatİrlatmaya yanİtİ, “BoĞaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir. Nokta!” oldu.
ASYA – AVRUPA / İSTANBULİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un, “İstanbul Senin. Durma Koş” sloganİyla düzenlediĞi Vodafone 41. İstanbul Maratonu, başladİĞİ gibi renkli görüntülerle sona erdi. Dünyada iki kİta arasİnda koşulan tek maraton olan organizasyona, 58’i elit toplam 4 bin atlet katİldİ. Bu rakam, 15 kilometrelik uzun mesafe koşusuna katİlan 33 bin ve halk koşusuna katİlan on binlerce kişi ile birlikte yaklaşİk 140 bin kişiye ulaştİ. İBB Başkanİ Ekrem İmamoĞlu, maratona eşi Dilek İmamoĞlu ve oĞlu Semih İmamoĞlu ile birlikte katİldİ. İzmir Belediye Başkanİ Tunç Soyer’in de koşucu olarak katİldİĞİ yarİşlarİn startİnİ, Gençlik ve Spor Bakanİ Mehmet Muharrem KasapoĞlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanİ Ekrem İmamoĞlu birlikte verdi. Heyet, 42 kilometre 195 metrelik maraton ve 15 kilometrelik uzun mesafe koşusunu 15 Temmuz şehitler Köprüsü’nün Anadolu / Asya yakasİ yönünden başlattİ. Köprü üzerinden Trakya / Avrupa yönüne koşan atletler, eşsiz İstanbul BoĞazİ manzarasİna birbirinden renkli görüntülerle katkİda bulundu.
Koşuya katİlanlar arasİnda CHP Genel Başkan Yardİmcİsİ Veli AĞbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de aralarİnda bulunduĞu siyaset, iş, sanap ve spor dünyasİndan pekçok isim de yer aldİ.

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK ÇOK GÜZEL”

İmamoĞlu, start öncesi yaptİĞİ konuşmada, köprü girişini dolduran 10 binlerce sporcuyu, “Dünyanİn hiçbir yerinde böyle bir kadro yok” diyerek selamladİ. “Yİllardİr düzenlenen İstanbul Maratonu’nda, sizlerle birlikte olmak çok güzel” diyen İmamoĞlu, “Bu maraton, sadece güzel şehrimize ve memleketimize nasip olmuş. Anadolu’dan Trakya’ya, Asya’dan Avrupa’ya geçişi yapacaĞİz. İçi sevgi dolu, barİş dolu, huzur dolu, keyif dolu bir koşu ruhu var burada. Spor, ruh ve psikoloji demek. Tam da bu güzellikleri kapsayan İstanbul Maratonu, hem şehrimize hem ülkemize hem de bütün dünyaya barİş getirsin. Bu aynİ zamanda bir iyilik koşusu. Bütün iyilikler, sporun sportmen ruhuyla, centilmenliĞiyle atacaĞİnİz her adİmda karşİlİk bulmasİnİ diliyorum. Bu maratonu başlatan ve bugünlere kadar getiren herkese de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“PLATFORMDAN SELFİE!”

Heyet, daha sonra Altunizade’ye geçerek halk koşusunun startİnİ verdi. Katİlİmcİlar, halk koşusunun başlangİç noktasİnda platform üzerinden kendilerini selamlayan İmamoĞlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bazİ vatandaşlar, ellerindeki flamalarİ, tişörtleri ve benzeri materyalleri fİrlatarak İmamoĞlu’na ulaştİrdİ. İmamoĞlu, imzaladİĞİ ya da elleriyle katİlİmcİlara gösterdiĞi materyalleri sahiplerine geri yolladİ. İmamoĞlu, bir vatandaşİn kendisine ulaştİrdİĞİ cep telefonunu kullanarak katİlİmcİlarla “selfie” yaptİ. İmamoĞlu, kendisine elleriyle kalp işareti yapan vatandaşlara, aynİ şekilde karşİlİk verdi. İmamoĞlu, başka bir vatandaşİn elinden aldİĞİ Türk bayraĞİnİ dalgalandİrİnca, koşu parkurundaki coşku zirveye çİktİ. İmamoĞlu, bu sİrada çalİnan İzmir Marşİ’na vatandaşlarla birlikte eşlik etti.
KÖPRÜDE HORON!İmamoĞlu, halk koşusunu başlatmasİnİn ardİndan Beylikdüzü Belediye Başkanİ Mehmet Murat Çalİk, Beşiktaş Belediye Başkanİ Rİza Akpolat, Kadİköy Belediye Başkanİ şerdil Dara Odabaşİ, Kartal Belediye Başkanİ Gökhan Yüksel ve Avcİlar Belediye Başkanİ Turan Hançerli ile birlikte Altunizade’den maraton coşkusuna ortak oldu. İmamoĞlu’nu bir anda karşİlarİnda gören vatandaşlar, “Ekrem Başkan” tezahüratİyla İBB Başkanİ’na sevgi gösterilerinde bulundu. Zaman zaman tempolu yürüyen, zaman zaman koşan İmamoĞlu, bu şekilde vatandaşlarİn fotoĞraf çektirme taleplerini yerine getirdi. İmamoĞlu, kucaĞİna verilen 4 aylİk İlke isimli bebekle de bir süre yürüdü. Köprü üzerinde horona duran bir grup, İmamoĞlu’nun dikkatini çekmeyi başardİ. Horona kayİtsİz kalmayan İmamoĞlu, vatandaşlarla birlikte günün keyfini çİkardİ.

“HEP KOşACAK MISINIZ SAYIN BAşKAN?”

Gazeteciler de takip ettikleri İmamoĞlu’na, köprü üzerinde, “Hep koşacak mİsİnİz sayİn Başkan” sorusunu yöneltti. İmamoĞlu, soruya, “Köprünün üzerinde biraz yürümeyi düşünüyorum, koşmayİ düşünmüyorum. Federasyon başkanİmİz, ‘Köprü uzun, koşmayla bitmez’ diye uyardİ” yanİtİnİ verdi. İmamoĞlu’na son günlerde konuşulan, “İBB’nin elinden BoĞaz’la ilgili bazİ yetkilerin alİnacaĞİ” yönündeki tartİşma da hatİrlatİldİ. İmamoĞlu’nun bu hatİrlatmaya yanİtİ, “BoĞaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir. Nokta!” oldu. Koşusunu köprünün Avrupa çİkİşİnda sonlandİran İmamoĞlu, ödül töreni için Sultanahmet Meydanİ’nda kurulan alana geldi. Törende ilk olarak Elit Atlet Kadİnlar kategorisinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

PARKUR REKORU KENYALI KİBET’TEN

Kadİnlar 3’ncüsü Kenya’dan Maurine Chepkemoi madalyasİnİ Soyer’den, ikinci Etiyopya’dan Tigist Abayechew İmamoĞlu’ndan ve şampiyon aynİ ülkeden Hirut Tibebu da Türkiye’nin ilk kadİn maratoncularİ Ülker Kutlu ve Keriman Günaydİn ile Dilek İmamoĞlu’ndan aldİ.İkinci ödül töreni, Elit Atlet Erkekler kategorisinde gerçekleştirildi. Erkekler 3’ncüsü Kenya’dan Peter Kwemoi Ndorobo madalyasİnİ Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanİ Fatih Çintİmar’dan, ikinci Etiyopya’dan Yitayal Atnafu Zerihun İstanbul Vali Yardİmcİsİ Ahmet Önal’dan, 2.09.44’lük derecesiyle parkur rekoru kİrarak şampiyon olan Kenya’dan Daniel Kipkore Kibet da İmamoĞlu ile Vodafone CEO’su Colman Deegan ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur’dan aldİ. Ödül töreniyle birlikte 106 ülkeden yaklaşİk 140 bin kişi katİldİĞİ maraton, unutulmaz görüntülerle sona ermiş oldu.

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim