Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Acİ Haberler Peş Peşe Geldi: 4 şehit, 20 Yaralİ
Tarih : 2019.10.15  17:12:30
Mardin'de yapİlan havan saldİrİsİnda 2 vatandaşİmİz şehit olurken 12 vatandaşİmİz da yaralandİ. Menbiç'te de 2 asker şehit, 8 asker yaralİ.

Türkiye’nin güney sİnİrİnda oluşturulmaya çalİşİlan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barİş ve huzur getirmek amacİyla Türk Silahlİ Kuvvetlerince (TSK) başlatİlan Barİş Pİnarİ Harekatİ devam ediyor.Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgali altİndaki bir bölgeden Kİzİltepe ilçesinin kİrsal Taşlİca Mahallesi’nde sivillerin olduĞu noktaya havanlİ saldİrİlar gerçekleştirildi. Saldİrİlarda, 2 vatandaşİmİz şehit olurken 12 vatandaşİmİz da yaralandİ.Yaralİlar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Mardin’deki hastanelere kaldİrİldİ.

MENBİÇ’TE 2 ASKERİMİZ şEHİT
Barİş Pİnarİ Harekâtİ'nİn 7. gününde bir acİ haber daha geldi. Menbiç bölgesinden teröristler tarafİndan yapİlan havan ve topçu ateşi neticesinde iki askerimiz şehit olurken 7 askerimiz de yaralandİ. Acİ haberi paylaşan Milli Savunma BakanlİĞİ, ateş açİlan bölgedeki hedeflerin Türk Silahlİ Kuvvetleri tarafİndan tespit edilerek anİnda karşİlİk verildiĞini ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiĞini duyurdu.
BUGÜNE KADAR 18 SİVİL şEHİT OLDU
Harekat sİrasİnda teröristler sİnİr hattİndaki şanlİurfa'nİn Suruç, Akçakale ve Ceylanpİnar ilçeleriyle Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Fİrat Kalkanİ ve Zeytin Dalİ Harekatİ ile terörden arİndİrİlan Suriye'nin Cerablus, El Bab ve Azez kentlerine roket ve havanla saldİrİ düzenledi. 700’ün üzerinde roket ve havan mermisinin atİldİĞİ saldİrİlarda, aralarİnda çocuklarİn da olduĞu 18 sivil şehit oldu, 200’e yakİn kişi ise yaralandİ. Kİzİltepe’ye yönelik saldİrİ ile beraber şehit sayİsİ 20’ye yükseldi.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim