Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Suudi'den "Türkiye'ye Yatİrİm Yapmayİn" ÇaĞrİsİ
Tarih : 2019.10.11  17:58:49
Suudi Arabistan Odalar BirliĞi Başkanİ Al-Obaidi, Suudi şirketler için Türkiye’de yatİrİm yapmanİn doĞru olmadİĞİnİ ifade etti.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattİĞİ Barİş Pİnarİ Harekatİ’nda ikinci güne girerken, Mİsİr ile Suudi Arabistan’İn Türkiye’ye yönelik kİnama mesajlarİ şimdi de ekonomiye döndü. Suudi Arabistan’İn resmi haber ajansİ SPA’da dün yayİnlanan mesajda "Krallİk, Türk ordusu tarafİndan Suriye'nin kuzeydoĞusundaki bölgelere başlatİlan saldİrİyİ kİnİyor" ifadeleri yer almİştİ. Bu kez mesaj ülkenin en önemli ekonomik kuruluşu Suudi Arabistan Odalar BirliĞi’nden (Council of Saudi Chambers-CSC) geldi. CSC Yönetim Kurulu Başkanİ Sami bin Abdullah Al-Obaidi, Türkiye’ye yatİrİm yapacak Suudi şirketleri uyardİ. Sami bin Abdullah Al-Obaidi, medyadan yaptİĞİ açİklamada Suudi şirketler için Türkiye’de yatİrİm yapmanİn doĞru olmadİĞİnİ ifade etti.

Turistleri de uyardİlar

Bu yİlİn temmuz ayİnda da Suudi Arabistan Dİşişleri BakanlİĞİ, Türkiye’deki vatandaşlarİnİ hİrsİzlİĞa karşİ uyararak, pasaport ve paralarİna sahip çİkmalarİnİ ve acil durumlarda büyükelçiliĞe veya başkonsolosluĞa başvurmalarİnİ istemişti. Ardİndan Riyad yönetimi, Türkiye’ye rezervasyon yapan Suudi turistlerin vazgeçmeleri halinde zararlarİn da karşİlanacaĞİnİ açİklamİştİ.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim